Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹FarmaceutaFarmaceuta to dział, w którym dowiesz się wszystkiego o lekach, suplementach diety i witaminach. Tu przeczytasz o tym, jak stosować leki, porozmawiasz o ich składzie i efektach niepożądanych, które mogą wywołać. Których leków nie wolno łączyć z alkoholem? Czy suplementy diety są skuteczne? A może nie warto ich kupować? Który lek wybrać? Które leki można podawać dzieciom?
Jestem alergikiem. Mój lekarz powiedział, że mam zbyt dużą alergię i nie opłaca mi się chodzić na odczulanie. Przepisał mi Zyrtec (od lat go zażywam) i Flixonase- jest to aerozol do nosa. Przed użyciem muszę sobie dokładnie umyć nos. Po pewnym czasie stosowania tego aerozolu doszły mnie słuchy, że może on wysuszyć nos w takim stopniu, że będę miał katar do końca życia. Prawda to?
Też słyszałam takie informacje na ten temat, ale niestety nie wiem na pewno. Wątpię czy wysuszy nos na całe życie, ale być może zdarzy się tak, że naprawdę podczas stosowania tego aerozolu możesz mieć ciągły, wodnisty katar - śluzówka nosa musi być nawilżona w jakimś tam stopniu, więc chyba nie jest to dobre. Może są jakieś krople zapobiegające wysuszaniu nosa - zapytaj w aptece.