Mam pytanie i prosiłbym o pomoc :( otóż od dłuższego już czasu biore lek zolpic (ponad rok). Jestem świadom tego, że jestem uzależniony od leku, jednak zolpic pomaga mi na moję schorzenia w przeciwieństwie do innych leków które przepisywali mi wcześniej lekarze. Zacząłem od leku lorafen, lek częściowo likwidował bardzo złe samopoczucie, bóle głowy, bóle w klatce piersiowej w ciągu dnia i pozwalał mi wieczorem zasnąć, jednak czułem się bardzo osłabiony i przymulony, więc poprosiłem o zmiane leku i dostałem: w ciągu dnia Xanax a wieczorem na sen zolpic. Po pewnym czasie udało mi odrzucić Xanax i pozostałem przy samym zolpicu i teraz dawkuje lek(zolpic) następująco:
W ciągu dnia rozbijam połówkę tabletki jeszcze na pół i spożywam kawałek, następnie
popołudni biorę kolejną cześć, natomiast wieczorem gdy idę już spać w godz 1-2 godz biorę troszkę wiecej niż pół tabletki (prawię cała). Tak w ciagu 24 godz. spożywam 1,5-2 max tabletki.
Jak bardzo szkodliwy jest zolpic - jakie negatywne skutki i choroby może wywołać po długim okresie zażywania ?
Jakie badania powinienem sobie zrobić aby sprawdzić stan mojego zdrowia ?
Pzdr Serd oraz prosze o odp.