dr Walaszek:
http://stud.pam.szczecin.pl/~euzbigiusz/walaszek_site/pages/qual.html
![]() |
![]() |
Zamów |

Ile czasu po operacji miałeś rękę 'w gorszym stanie' niż przed? Tzn. chodzi mi o to, ile czasu miałeś gips, a ile potrzebowałeś na rozruszanie jej do stanu takiego jak ze złamaną łódeczką?loskamilos napisał(a):chirurg coś tam gderał że jestem w gronie tych którzy mają największe szanse na powrót do pełni sprawności (młody wiek, stosunkowo szybkie wyjęcie ręki z gipsu).
loskamilos napisał(a):jestem po operacji już pół roku (jak ten czas leci, a pamiętam jeszcze jak mi tą śrubę montowali - nie do końca mnie wtedy znieczulili i było z deka nieprzyjemnie
loskamilos napisał(a):przed operacją nie mogłem robić pompek/chodzić na rękach (czyli odgiąć nadgarstka do kąt 90 stopni) ze względu na ból.
teraz nie mogę tego zrobić ze względu na jakieś zesztywnienie
loskamilos napisał(a):ostatnio skończyłem serię 10 zabiegów ultradźwiękami na poprawę zrostu tkanki kostnej.
zobaczymy czy dało wymierne efekty.
loskamilos napisał(a):a na blizny coś robicie?
smarujecie/masujecie?
sweet_emenems napisał(a):Ile czasu po operacji miałeś rękę 'w gorszym stanie' niż przed? Tzn. chodzi mi o to, ile czasu miałeś gips, a ile potrzebowałeś na rozruszanie jej do stanu takiego jak ze złamaną łódeczką?
emenems napisał(a):Heh, to ja nie pamiętam jak mi rękę łamali, rozkuwali i skręcali, bo anestezjologa poprosiłem o sedację
emenems napisał(a):Ile trwała taka operacja śrubowania łódeczki?
Jak Cię znieczulali? Co czułeś w ramach niecałkowitego znieczulenia? Jak byś opisał to uczucie? Ból rwący, kłujący, ćmiący...? Czułeś cięcie skóry, czy tylko wiercenie, wkręcanie śruby?
emenems napisał(a):Ale ze złamaną kością nie mogłeś odgiąć nadgarstka tylko tak jak do pompek, czy w przeciwną stronę również?
emenems napisał(a): O ultradźwiękach wtedy nie słyszałem. Jak one się mają do pola EM?
Wojo napisał(a):Po operacji zawieźli mnie do pokoju i kazali jeszcze leżeć 3 godz.Ręka zaczęła mnie dopiero boleć w nocy więc dali mi znieczulenie do kroplówy.