Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Witam wszystkich. Chciałam pogadac z jakas przyjazna dusza chora na to co ja , czyli posiadajaca zespol PCOS tzw policystyczne jajniki. Mam 22 lata i w grudniu wychodze za maz za mojego cudownego narzeczonego . od pol roku kochamy sie bez zabezpieczenia ale ja nadal sie ludze ze zajde w ciaze bez wspomagania lekami ale jak do tej pory nic podkreslam ze mieszkamy ze soba i mamy identyczne temperamenty kochamy sie srednio conajmniej 4 razy czasami wiecej:) w tygodniu i zawsze konczymy w srodku martwie sie bo oboje pragniemy dziecka a ja max do 2 lat po slubie chcialabym byc szczesliwa mamusia czekam na odp
Wprawdzie nie stwierdzono u mnie zespołu policystycznych jajników, ale mam znacznie podwyższony poziom prolaktyny, spowodowany przyjmowaniem leków, które ten poziom podnoszą. Od dwóch lat jestem mężatką i również w przyszłości chciałabym mieć dzieci, ale pewnie będzie to trudne. Leki niestety przyjmować muszę.
Ja teżmam 22 lata i cierpięna na zespół jajników policystycznych. Na razie nie chcę mieć dzieci, ale wiem , że w przyszłości będę miała problemy z zajściem w ciąże. Ginekolog bardzo często mi to powtarza. Problem olega na tym, że mamy bezowulacyjne miesiączki:(
Mam 23 lata,w zeszlym roku stwierdzono u mnie,ze mam wyrazne cechy zespolu pcos,mam podwyzszony testosteron.Ogolnie miesiaczkuje regularnie,na chwile obecna nie planuje dzieci,wiec nie wiem jak to bedzie z zajsciem w ciaze.Moim utrapieniem sa nieustannie wypadajace wlosy....z tego powodu popadam w depresje.Dostrzegam jak na czubku glowy wlosy strasznie sie przezadzily,dostrzegam malutkie lyse placki-a ogolnie objetosc wlosow zmalala dwukrotnie.Nie mam pojecia co robic,bylam u dermatologa,przepisala mi na to loxon5% a takze witaminy.Poprawa byla,ale po odstawieniu wlosy nadal wypadaja.Boje sie ze strace wszystie wlosy....jestem zrozpaczona........nie wiem o robic.