Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹NeurologNeurologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu nerwowego w szczególności chorobami naczyniowymi (wylewy, udary), zapaleniami opon mózgowo-rdzeniowych, guzami mózgu (glejaki, oponiaki), epilepsją chorobami wieku podeszłego jak choroba Parkinsona i Alzheimera a także chorobami rdzenia kręgowego. Zajmuje się również leczeniem przewlekłych bólów (głowy, mięsni, narządów) oraz problemami ze snem.
Regulamin działu
W tym dziale forum medycznego zapraszamy do dyskusji na tematy związane z chorobami układu nerwowego. Toczące się tu rozmowy mogą pomóc nie tylko samym pacjentom poradni neurologicznej, ale także ich rodzinom. Wymień się swoim doświadczeniem w zakresie leczenia chorób naczyniowych oraz stosowanych przez Ciebie i Twoich lekarzy prowadzących metod powracania do zdrowia po przebytym udarze bądź wylewie. Szukasz informacji o zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych? A może chcesz dowiedzieć się czegoś więcej na temat guzów mózgu (glejaków, oponiaków)? Jeżeli tak właśnie jest, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Sprawdź jak radzić sobie z przewlekłym bólem głowy, czy mięśni oraz zaburzeniami snu. Znaczny odsetek rozmów poodejmowanych na forum dotyczy kwestii chorób wieku podeszłego – Parkinsona, Alzheimera. Skorzystaj z okazji i przyłącz się do dyskusji, poszukaj odpowiedzi na trapiące Cię wątpliwości dotyczące spraw neurologicznych.
Witam. Prosze o porade. Mianowicie jak rano wstaje do pracy, pomyśle sobie np że mi sie kręci w głowie to potem cały dzień mi sie wydaje że tak jest. Ostatnio znowu wydaje mi sie że sie chwieje na boki itp. Czy to sa nerwy czy coś mi dolega, byłem ostatnio na badaniach to lekarz internista powiedział mi że wyniki mam jak najbardziej prawidłowe, Dodam że pale papierosy od ponad 3 lat. Czy to możliwe że przez zbliżającą sie pore jesienną ? Prosze o porade
Ostatnio edytowano 2007-11-29, 17:10 przez lionmen, łącznie edytowano 1 raz
Witaj, wszystko możliwe, że to nerwica…. Ja też zwalałam winę na brak witamin, kiedy kręciło mi się w głowie. Tyle, że ja je miałam w porach wieczornych i uczucie było jak przechył na statku w jedną stronę…….. I tak po 8 latach jak mnie zawrót głowy zwalił z nóg, poszłam do lekarza i stwierdzono u mnie Menier’a, czyli po prostu chory błędnik. Myślę, że powinieneś pójść jeszcze do laryngologa pozdrawiam :-)
Hej, mam identyczne objawy ale narazie nikt mi nic mądrego nie powiedział ;(... Słuchaj jak będziesz cos wiedzial to pisz, przy okazji mi też bardzo pomożesz. Ja oczywiście zrobie to samo w razie czego!
Dawno nie zaglądałam, admin upomniał się o odwiedziny ;-) a dużo się zmieniło od tego czasu... Leczono mnie długo betaserc'iem, co raz większe dawki aż żołądek mi siadał. Przypadkiem zaczęłam brać olej z wisiołka (OREPAROL) 3x2 kaps i zauważyłam, że objawy ustąpiły lub są "do opanowania"(czyli nie musiałam się kłaść i czekać aż przejdzie) stopniowo zmniejszałam dawki betaserc'u, a od dłuższego czasu nie biorę w ogóle, cały czas biorąc kapsułki z wiesiołkiem 4-6 dziennie. Przypadkiem będąc z córką u laryngologa spytałam się czy to możliwe aby wiesiołek pomógł. Potwierdziła, że widocznie u mnie cyt.: "jakiś odcinek błędnika jest mało naoliwiany i mam się cieszyć, że zdrowe naturalne produkty mi pomogły, bo ten betaserc jest przereklamowany" i że jak miała praktyki kiedyś to podawali kobiecie eksperymentalnie prawdopodobnie glicerynę i pomagało.