Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DiabetologDiabetologia – dziedzina medycyny zajmująca się rozpoznawaniem, leczeniem i powikłaniami cukrzycy, a także dietą osób z tą chorobą. Rozróżniamy podstawowe rodzaje cukrzycy typu 1, 2, ciężarnych i wtórną.
Regulamin działu
Jeżeli ty lub ktoś z twoich bliskich choruje na cukrzycę, ten dział forum skierowany jest właśnie do Ciebie. Tutaj znajdziesz wiele cennych porad na temat sposobów diagnozowania i leczenia cukrzycy. Poznasz zagadnienia związane z ogólnie pojętą profilaktyką i samokontrolą swojego organizmu. Dowiesz się co jeść, jakich składników powinieneś się pozbyć ze swojego menu, a także które potrawy są wskazane dla diabetyków. Czym tak naprawdę jest zdrowe odżywianie w przypadku cukrzycy? Czym są „wymienniki”? Wymień swoje spostrzeżenia na temat indeksu glikemicznego oraz bezpiecznych dla twojego organizmu metod odchudzania. Jakie powikłania wiążą się z cukrzycą? W dziale „Diabetolog” zapytać możesz o sposób leczenia cukrzycy u dzieci lub tak zwanej cukrzycy ciążowej. Czym charakteryzują się poszczególne typy cukrzycy? Zainwestuj w swoje zdrowie, biorąc czynny udział w dyskusjach prowadzonych na forum. Ułatw swoje codzienne życie. Nie pozwól, by cukrzyca zaburzała twój sposób funkcjonowania.
Niem mam cukrzycy,Moj kolega ma!lPrzez pewien okres badał mnie przy kazdym spotkaniu,tak dla rozrywki,ile ja mam cukru.polegało to na tym że tą samą igłą co siebie,w specjalej maszynce,nakówał mnie w palec.Dziś włosy deba mi stanęły,bo wystraszyłem sie że może i mnie zaraził???jest to możliwe?????Jeśli tak to witam w krainie cukrzyka :-| Dziekjue za szybkie odpowiedzi,inaczej nie zasne :shock:
Ostatnio edytowano 2007-11-29, 11:14 przez soniac, łącznie edytowano 1 raz