Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹OkulistaOkulistyka –dziedzina medycyny, zajmująca się chorobami narządu wzroku, w szczególności leczeniem stanów zapalnych ściany gałki ocznej, zeza, jaskry, zaćmy oraz diagnozowaniem i korygowaniem wad wzroku.
Regulamin działu
Potrzebujesz porady na temat Twojego wzroku? Szukasz wiadomości dotyczących posiadanej przez Ciebie wady? Wejdź na forum do działu „Okulista”. Napisz na czym polega Twój problem i poczekaj na odpowiedź innych użytkowników forum. Warto również dołączyć się do bieżących dyskusji toczących się wokół: zaćmy, zeza, jaskry czy stanów zapalnych gałki ocznej. Już teraz dowiedz się czegoś więcej o wadzie, którą posiadasz Ty lub Twoi bliscy. Być może właśnie tutaj poznasz zagadnienia dotyczące laserowej korekcji wady wzroku – jakie są przeciwwskazania do jej wykonania, a komu jest ona zalecana. Chciałbyś pozyskać informacje od osób, które zdecydowały się na ten zabieg – poznać ich wrażenia i odczucia?Znajdziesz ich na tym forum. Warto dowiedzieć się również czegoś więcej na temat operacji zaćmy. Na forum sprawdzisz jak przegotować się do tego zabiegu, czego możesz się po nim spodziewać i z jakim ryzykiem się on wiąże. Skorzystaj z okazji i porozmawiaj na te i inne tematy związane z okulistyką.
Witam..mam problem i nie wiem czy moze byc to cos powaznego.Dzis rano gdy sie przebudzilam widzialam obraz tak jakby za mgłą trwało to moze ok 2 min teraz juz wszystko jest dobrze..Czy moze to byc objaw jakiejs choroby wzroku??
Po opisie wydaje mi sie,ze masz problemy z filmem lzowym. Czy oprocz tego zamglenia dokuczaja Ci jakies inne dolegliwosci ? Pieczenie oka, jakas wydzielina, nadmierne lzawienie podczas dnia, swiatlowstret ? Jaka jest wilgotnosc w pokoju w ktorym spisz ?
raczej nie wydaje mi się,żeby to było oznaką jakiejś choroby. Zazwyczaj każdy tak ma, że po wstaniu z rana często widzi przez jakiś czas za mgłą. Jeśli nie ptrzytrafiało Ci się to wcześniej albo masz to od jakiegoś czasu częściej, to możesz zrobić sobie badania oka dla pewności. Ja radziłabym poobserwować siebie, czy nie masz innych objawów oprócz tej mgły, jeśli np. będziesz widzieć jakieś kropki, kreski, plamki na oczach to mogą być to tzw. męty w ciele szklistym oka, szczypiące oczy- zapalenie spojówek itp. Pozdrawiam :)