Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
Witam. Nazywam się Mirosław Pszczełowski. Jestem 20-letnim młodzieńcem po operacji usunięcia czaszkogardlaka w 1994 roku oraz przeszczepieniu wątroby w 2001 roku. Mam wielki problem ponieważ od 4 lat męczy mnie zakrzepica żył powierzchniowych. Do czerwca 2007 roku było to same przebarwienie skury, ale lekarze, którzy mnie leczyli nie mieli zamiaru pomóc mi to leczyć, aż w końcu powstało owrzodzenie , a z rany zaczęła lecieć żółta maź. Teraz gdy skończyłem szkołę i zaczęłem pracować a problem się nasilił nie daję już rady wytrzymać z bólu. Terminy w poradniach w województwie warmińsko mazurskim sa dopiero w przyszłym roku. Proszę osoby z całej polski, które związane są z medycyną i znają specjalistę, który mógłby mi pomóc o kontakt telefoniczny nr. 785943775 lub mailem- miras1771@wp.pl.
Leczeniem owrzodzen żylakowatych zajmują się dermatolodzy [ bez skierowania] i chirurdzy. Jesteś zapewne po przeszczepie pod stałą kontrolą poradni specjalistycznej , trzeba tam zgłosić ten problem jak najszybciej.