Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
witam kilka dni temu w kącikach ust pojawiły mi się zajady chcąc je zlikwidować posmarowałam te miejsca tribiotikiem no i o dziwo ranki znikły ale pozostała strasznie dziwna sucha przebarwiona skóra w tych kącikach na domiar złego pod dolna wargą pojawiły sie drobne ranki z których wydostaje sie ropa... i w tym samym czasie pojawiły mi sie opryszczki na dolnej wardze( wczesniej tez miałam ciagle z tym problemy ale po zarzywaniu Heviranu objawy ustapiły) bardzo prosze o rade jak mam sie pozbyć tych zmian skórnych.....usta mam przez to troche spuchniete i to strasznie swedzi....
Na opryszczkę polecam krem Vratizolin.Moje dziecko wiecznie miało z tym problem po tym kremie ustąpiło,a opryszczka pojawia się b.rzadko.Krem powoduje szybkie wycofywanie się zakażenia wirusowego a tym samym ustąpienie bólu,pieczenia i swędzenia.
Witam. Na tego typu zmiany prawdo podobnie dobry jest krem Antivir , nie kosztuje dużo około 6 zł, a słyszałam dobre opinie o nim.Także polecam krem Vratizolin ,Witaminę B,HASCOVIR krem (opryszczka wargowa oraz zmiany opryszczkowe na twarzy wywołane przez wirus opryszczki pospolitej ).Cienką warstwę kremu nanosi się na zmiany chorobowe oraz otaczającą je skórę 5 razy dziennie (co 4 h) przez 5 dni, a w przypadkach trudno gojących się zmian przez 10 dni.