Mam pytanie, czy istnieje sposób na walkę z rodzajem uzależnienia jakim w moim przypadku jest obżarstwo, nie mam czasu i pieniędzy na wizyty u lekarzy dietetyków , psychologów i tp., prawdę mówiąc wydaje mi się, że może pomóc tylko hipnoza. Niedawno bo 2 m-ce temu dowiedziałam się, że mam WZW typu C czyli jestem na dobrej drodze do marskości jak i raka wątroby. Do tej pory wydawało mi się, że zdążę, że mam czas na schudnięcie (30l. 165 cm.i prawie100 kg) i że to moje tycie jest spowodowane niedoczynnością tarczycy (brak lewego płata i guzka) jak też innymi problemami zdrowotnymi (a jest ich ostatnio coraz więcej) lecz moje słabości (nie tylko do słodyczy) przerażają mnie, nie potrafię sobie ich odmówić a czasami nawet nie panuję nad własnymi reakcjami, w pewnym momencie dociera do mnie, że jem, muszę coś z tym zrobić a jak do tej pory nikt nie chce mi pomóc, pisałam już na różnych forach i do różnych specjalistów i każdy liczy na drogie wizyty a jak już wspomniałam nie dysponuję dużą gotówką, zarabia tylko mąż a moje dzieci (2 synów) też często chorują, ja obecnie biorę mnóstwo leków na moje schorzenia więc skąd mam brać kasę na te wizyty. myślę, że gdyby znalazł się ktoś kto by chciał mnie zahipnotyzować to powinnam w ciągu kilku miesięcy uzbierać na seans, czy zna pan kogoś takiego? proszę o odpowiedź Edyta M.
Ja tam w hipnoze nie wieże ale sprobowac mozna.Tez lubie zeżrec proponuje ci poczytac o zdrowych tanich dietach sama mozesz sobie taka diete ulozyc tak zeby byla ona zdrowa i zebys nie chodzila glodna.Reszta zalezy od ciebie jak jestes zdeterminowana to dasz rade napewno.Przydal by sie jeszce jakis wysilek fizyczny do tego i jedziesz.Pozdrawiam