Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹OkulistaOkulistyka –dziedzina medycyny, zajmująca się chorobami narządu wzroku, w szczególności leczeniem stanów zapalnych ściany gałki ocznej, zeza, jaskry, zaćmy oraz diagnozowaniem i korygowaniem wad wzroku.
Regulamin działu
Potrzebujesz porady na temat Twojego wzroku? Szukasz wiadomości dotyczących posiadanej przez Ciebie wady? Wejdź na forum do działu „Okulista”. Napisz na czym polega Twój problem i poczekaj na odpowiedź innych użytkowników forum. Warto również dołączyć się do bieżących dyskusji toczących się wokół: zaćmy, zeza, jaskry czy stanów zapalnych gałki ocznej. Już teraz dowiedz się czegoś więcej o wadzie, którą posiadasz Ty lub Twoi bliscy. Być może właśnie tutaj poznasz zagadnienia dotyczące laserowej korekcji wady wzroku – jakie są przeciwwskazania do jej wykonania, a komu jest ona zalecana. Chciałbyś pozyskać informacje od osób, które zdecydowały się na ten zabieg – poznać ich wrażenia i odczucia?Znajdziesz ich na tym forum. Warto dowiedzieć się również czegoś więcej na temat operacji zaćmy. Na forum sprawdzisz jak przegotować się do tego zabiegu, czego możesz się po nim spodziewać i z jakim ryzykiem się on wiąże. Skorzystaj z okazji i porozmawiaj na te i inne tematy związane z okulistyką.
Od pierwszego roku życia noszę okulary. Niby jestem do nich przyzwyczajona ale chciałabym się ich w końcu pozbyć. Myślałam nad soczewkami ale je też musiałabym co jakiś czas wymieniać. Wydaje mi się że zabieg laserowy byłby odpowiedniejszy. Wie ktoś może ile kosztuje taki zabieg? Dodam że jak byłam mała to miałam zeza, teraz zez minął i mam tylko 3mm odchylenie w prawym oku. Czy jest to bezpieczne? Kasia. ;)
Kasia jak ci jakiś okulista powie, że zabieg jest w 100% bezpieczny to mu nie wierz. Ale faktycznie jest opinia, że bezpieczeństwo tego zabiegu jest większe niż przy operacjach na wyrostek. Właściwie wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji pacjenta i dobrej diagnozy wady wzroku. A co do cen to w niektórych warszawskich klinkach bardzo spadły, albo zrobili letnie promocje. Możesz zajrzeć na stronki i porównać. Nie wiem skąd jesteś więc trudno coś konkretnego powiedzieć.