Wysypka pojawia się na rękach (najsilniej po wewnętrznej stronie), brzuchu, klatce, plecach, szyi, ostatnio nawet na kolanach oraz delikatnie na czole.
Ataki następują, gdy uprawiam sport lub gdy po prostu jest mi bardzo gorąco. Wystarczy, że wejdę do autobusu, w którym jest duszno i ciepło, a ja mam na sobie na przykład kurtkę i zaczynają mi wyskakiwać czerwone kropki w ww. miejscach. Im jest mi goręcej, tym gorzej wysypka wygląda. Nasila się ona również jeśli uprawiam sport w zamkniętym pomieszczeniu (powyższe zdjęcie zrobiłem po 1,5h gry w koszykówkę na hali).
Na początku myślałem, że może to być jakieś uczulenie na pot, ale przecież grając na takiej sali pocę się cały, a wysypkę mam w wybranych miejscach. Lekarz pierwszego kontaktu nic ciekawego mi nie powiedział, poza tym, że to może być związane z naczyniami krwionośnymi i musiałbym brać leki sterydowe żeby zmniejszyć objawy. Teraz dochodzę do wniosku, że to wygląda tak jakby organizm w jakiś dziwny sposób reagował na zwiększanie się temperatury mojego ciała...