![]() |
![]() |

monia__31 napisał(a):Ja mam podobny problem. Wyrośl na kości piszczelowej. W wtorek mam zabieg i się panicznie boję. Mam mieć znieczulenia od pasa w dół. Po ilu godzinach ono ustępuje? Ile trwa taki zabieg? Czy po zabiegu należy się poruszać o kulach? Czy po takim znieczuleniu naprawdę nie wolno podnosić głowy? I czy ta wyrośl po jakimś czasie może się odnowić??
monia__31 napisał(a):Ja mam podobny problem. Wyrośl na kości piszczelowej. W wtorek mam zabieg i się panicznie boję. Mam mieć znieczulenia od pasa w dół. Po ilu godzinach ono ustępuje? Ile trwa taki zabieg? Czy po zabiegu należy się poruszać o kulach? Czy po takim znieczuleniu naprawdę nie wolno podnosić głowy? I czy ta wyrośl po jakimś czasie może się odnowić??

nick756 napisał(a):Witam,
Jestem tu nowy, więc może przeoczyłem to pytanie ale czy ktoś próbował się dowiadywać odn. genezy powstania tego świństwa.
Próbuję zbadać sprawę od "podstaw", ponieważ mam synka któremu stwierdzono taką wyróśl w okolicach pachy (kiepskie miejsce do operacji). Pomimo tego wykonaliśmy zabieg, a dzisiaj tj. po roku czasu sytuacja jest podobna - nastąpiło odbudowanie się wyrośli. Nie wiemy do końca co robić, opinie są sprzeczne: jedni za ponowna operacją, inni mówią że można pozostawić aż dziecko będzie starsze.
Miał może kotoś podobny przypadek?