hmm...myślę, że tak czy siak powinnaś powtórzyć wynik badania hcg. I jeśli on się będzie zwiększał (codziennie rośnie dość sporo) to zakładamy że to ciąża. I narazie nie ma co rozmawiać póki nie przedstawisz nam kolejnych wyników. Nie wiem jak to jest z tabletkami na alergię, ale tak jak mówię, ja biorę tabletki które zawierają hormony, myślałam że jestem w ciaży hcg wyszło prawie 28 ml/U, cieszyłam się jak głupia a potem od gina usłyszałam że "to wina leków". Na dzień dzisiejszy zakładamy u Ciebie bardzo wczesną ciążę. A Ty powtórz badanie i koniecznie idź do gina:)))
"Według generalnej zasady każdy poziom hCG w surowicy krwi poniżej 5 mIU/ml (5 IU/L) uznawany jest jako wynik negatywny, przeczący ciąży. Rezultat powyżej 25 mIU/ml (25 IU/L) rozpatrywany jest jako pozytywny, oznaczający ciążę. Jeżeli wynik nie jest jednoznaczny, powtórz badanie po dwóch dniach" Twój poziom hcg nie sugeruje ciąży dwu miesięcznej. Zresztą nie ma co gdybać bo i tak nikt nie umie jednoznacznie odczytać wyniku.
No to może idz i spytaj co? Takie podwyższone hcg nie jest normą a może oznaczac choroby np. jajnika. Nie wiem w jakim stężeniu itp no ale może lepiej dmuchac na zimne? :))))