Witam, mam prośbę
Mianowice proszę o przetłumaczenie wyniku MR stawu barkowo-obojczykowego w obrazach T2. PS-FS i T1 zależnych:
niewielka ilość płynu w tawie barkowo-obojczykowym, torebka tego stawu jest pogrubiała. Przylegająca do stawu część obojczyka wykazuje podwyższenie sygnału w obrazach T2 zależnych i obniżenie w obrazach T1 zależnych. Powierzchnia stawowa obojczyka jest nierówna. Obraz MR może odpowiadać zmianom pourazowym.
Drobne ogniska podwyższonego sygnału w obrąbku stwowym górnym- cechy uszkodzenia.
Obraz chrząstek stawowych w normie.
Zwężenie przestrzeni podbarkowej do 6mm -wartość graniczna (cechy minimalnej ciasnoty podbarkowej)
przyznam się, że to badanie robiłam w grudniu 2008, ale potem miałam bardziej prozaiczny problem ze zdrowiem ( usunięcie migdałków) i zupełnie zapomniałam o tym badaniu i wizycie u chirurga... a po drugie bark przestał mnie boleć i chyba dlatego uznałam, że wszystko ok. Dzis jednak przypomniało mi się o tym wyniku i zaczynam bać się o konsekwencje tego, że nie poszłam do specjalisty...bo nawet nie wiem na czym stoję ... Proszę o opinię.
dodam tylko, że mam 24 lata na rezonans zostałam wysłana ponieważ w sierpniu 2008 zaczął boleć mnie bark, najprawdopodobniej było to skutkiem gry w babingtona...w grudniu 2008 przeprowadzono MR ... ponownie do specjalisty nie poszłam. O co chodzi w tym wyniku badania ? jakie są konsekwencje??? bardzo proszę o opinię