Zakładam ten wątek aby każdy mógł sie podzielic swoimi objawami w tym strasznym chorobsku, a zarazem sposobami walki z nim. Z gory dziekuje za wszystkie wpisy i zycze SPOKOJNEGO ;) dnia
mój najdziwniejszy objaw nerwicy pojawił się ponad 10 lat temu. Miałam tak mocno ściśnięte struny głosowe że mówiłam tak jakbym nałykała się helu.przeszło tylko po zastrzykach i lekach uspokajających.
WITAJ MOJE OBJAWY TO,SZYBKIE BICIE SERCA,GORĄCAGŁOWA CIEPŁO ZIMNO DRZENIE RĄK A RADZE SOBIE BIORE PROSZKI I NAUCZYŁA SIE PANOWAĆ A OD SIERPNIA ZACZYNAM TERAPIE POZDRAWUIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE
Moje objawy to:dusznośc,budzenie się w nocy z uczuciem braku oddechu,trudnosci z przelykaniem pokarmów,zimne rece,uczucie mdlenia,lęk przed śmiercią.Najgorszym objawem były ataki epilepsji,Które na szczeście minęly,ale pozostał lęk ,straszny lęk .
Witam Moje objawy to wyobrażenie, że puchnie mi szyja i że zaraz na pewno się uduszę, do tego kołotanie serca, bóle nerwicowe żoładka, zaburzenia wzroku. Najgorsze są chyba duszności i kołotanie serca. W chwili ataku toczę walkę z moimi myślami i staram się odgonić myśli, nie wsłuchiwać się w organizm, zająć się czymś innym co nie zawsze mi wychodzi.
a ja mam jeszcze coś.Jak łykam tabletki a musze je brać codziennie, to boję się że się zakrztuszę, mam takie nerwy że wiotczeją mi mięśnie szyi i bywa że najmniejsza tabletkę kilka razy musze połykać zanim mi się uda.Koszmar.
A dzisiaj , zresztą nie tylko dzisiaj czuję jakbym miała nadmuchaną głowę.idiotyczne uczucie > Ni to konkretne zawroty ni to ból ni ucisk takie kretyństwo sie czepło:)
WITAM.....ja na nerwice cierpie juz prawie 3rok....od jakiegos czasu bylo w miare...az tu nagle dzis siedze na gg i nagle jakis dziwny scisk w srokdu(okolice zolądka)tak jaby chcialao mi sie odbic i jakbym nie mogla zlapac tchu zarazam;-(....mam pytanie-czy wy rowniez tak macie?>pozdrowki
najdziwniejsze jest to że niz tego ni z owego nagle wpadamy w jakiś dołek; jest wporządku a tu nagle czuję jakiś kamień na sercu i nie można go niczym zwalczyć a potem znowu przechodzi; taki dziwny skok nie wiem emocji nastroju i nie jest to napięcie przedmięsiączkowe!!! czasem ten skok powodują natrętne myśli to jest przynajmniej jakaś przyczyna a czasem po prostu nachodzi mnie przytłaczające uczucie na sercu :| pozdrawiam i zapraszam --> nerwusek.blog.pl
Czesc wszystkim! rusalka ja mam podobnie jak ty z tym sciskiem zoladka,tez zaczyna brakowac mi tchu,serce wali jak oszalale i mam wrazenie ze za chwile zemdleje.Jedyne co mi pomaga w tych sytuacjach,to zaczynam na sile gleboko oddychac i zachowac spokoj.Ale boje sie ze kiedys naprawde strace prztomnosc,okropne uczucie.Pozdrawiam wszystkich towazyszy niedoli!!!
Czesc Wam ! Ktos ma takie objawy jak scisk w glowie tak gdyby cos tam roslo ,czarne mysli , psychika doslownie boli i wiecznie te scisniete skronia i bezsennosc
Witam no ja to już miałam chyba najdziwniejsze objawy nerwicy zawsze myślałam ze zaczyna mi sie jakaś choroba dopóki nie zrobiłam badan i stwierdzono ze jest wszystko ok. Mam nerwice już 10 lat pierwsze objawy to duszności ból serca ale jak zrozumiałam ze to nerwica zaczęły sie inne .....min ścisk w gardle wrażenie jakbym miała zaraz sie udusić, ból głowy, straszne bóle kręgosłupa, ból nóg ,ból chyba wszystkich narządów układu pokarmowego z prawej ,lewej strony, osłabienie,
a macie moze przykurcze miesni twarzy i szyi? albo czujecie jak cos drga w gardle..? ostatnio znou jestem w stresie bo mam jakiegos guzka z przodu szyi po lewej stronie tak jakby to byl jakis tetniak tetnicy czy cos, bo pulsuje tzn tak jakby znajdowal sie pod ta wlasnie tetnica ://// to moze byc wezel chlonny?? odp prosze :(
A mi ciągle towarzysza duszności-ale jak widzimy kazdy tu wymienia problem z oddechem wiec kochani,postarajmy sie tym nie dreczyc,ze sie udusimy :-)
Procz tego kłuje mnie w łopatce,czasem boli w klatce piersiowej-bóli w łopatce nikt nie wymienił wuiec tez mam do myslenia,natomiast ja zaraz myślę o odmie :-( jesli ktos wogole wie co to jest Pozdrawiam
Witajcie ,co do tego krztuszenia się tabletką,ja tez tak mam,a jeszcze było tak,że krztusilam się jedzeniem,nic nie chciało mi przejść przez gardło.Tabletek boję się łykac także z powodu ich skutkow ubocznych,ciągle wyobrażam sobie,że mam te właśnie objawy jak na ulotce,Myślę,ze nie powinnyśmy być same z tym lękiem,bo te koszmarne myśli przychodzą własnie w samotnosci,starajmy sie przebywac jak najwięcej z innymi ludżmi,to pomaga.Pozdrawiam wszystkich,pa.