ja myślę że o wszystkim zadecyduje lekarz po konsultacji,, bo może być konieczny i zabieg jak pisze panda,, ale beata.o też masz rację,, że czasem wystarczy coś innego, , zależy od konkretnego przypadku,, i dlatego konsultacja powinna być porządna,, by tam gdzie nie potrzeba tego nie robić,
Polecam okłady zezwykłej, czarnej herbaty. Namaczam w zimnej herbacie płatek kosmetyczny i kładę na powiekę na kilka minut. Można tak powtórzyć kilka razy. Efekt na pewno będzie. I oczy też się świeższe "czują".
anette10 napisał(a):beata.o też masz rację,, że czasem wystarczy coś innego, , zależy od konkretnego przypadku,, i dlatego konsultacja powinna być porządna
Dokładnie! Sprawdziłam jeszcze raz skrupulatnie czy w Villa Parku robią tego typu zabiegi i robią, możesz śmiało się decydować! :)
Kofeina nierzadko potrafi pomóc, obniża stężenie płynów Jeśli pod okiem jest worek tłuszczowy też rola kofeiny tu się sprawdza - przyspiesza metabolizm kwasów tłuszczowych w lipocytach
Ja też często miewam worki pod oczami. Czasem się pojawiają a czasem znikają. Zawsze myślałem, że to przez niewyspanie, ale to może też być chyba też ze złej diety http://www.worki-pod-oczami.pl/pokonaj-worki-pod-oczami/dbaj-o-zdrowie/
Mi robią się ciężkie obwisłe ciemne wory i czasem utrzymują się nawet przez kilka tygodni a potem nagle znikają.
Ja tego problemu nie mam,ale gdzieś wyczytałam,że pomagają okłady z wywaru natki pietruszki
Pęczek naci(ok.100g)zalać litrem wody i po woli doprowadzić do wrzenia,zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 5 minut.Zostawić pod przykryciem do ostygnięcia.Odcedzić wywar,nać odcisnąć,zawinąć w gazę i przyłożyć na opuchnięte miejsca na 10-15 minut.
Witam . Na problemy tego typu można stosowac okłady z herbaty czarnej , zielonej lub rumianku.Również można spróbować , Żel ze świetlikiem lub babką lancetowatą Flos-Lek .........likwiduje powstające worki .Dobre są dermokosmetyki , nie podrażniają oczu , np; Pharmaceris , krem redukujący cienie i worki pod oczami. Jednak często są one skutkiem nie wyspania się, lub uwarunkowane genetycznie.
Ja nie mam tendencji do worków pod oczami, chyba że nie śpię tydzień i przepłaczę drugi;) Zdarza misie to rzadko ,ale skuteczna jest wspomniana czarna herbata, okłady z rumianku i żel ze świetlikiem pod oczy. Działa antyseptycznie i "wyciąga" wszelkie zapalenia i opuchlizny.
Worki pod oczami mogą być objawem zaburzeń pracy nerek lub choroby dróg rodnych w takim przypadku polecał bym cytologie i badanie moczu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Worki pod oczami
Pojawiają się dość często, gdy cierpimy na infekcje dróg rodnych lub mamy zapalenie nerek. Co robić? Diagnozę pozwolą lekarzowi postawić analiza moczu i cytologia. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ fragment artykułu "Co widać w oczach" na poradnikzdrowie(kropka)pl
ja kiedy mam worki pod oczami to stosuje emulsje rewitalizującą która zmniejsza obrzęki i cienie pod oczami ..ja tego używam i na pewno są one mniej widoczne
Witam! Ja mam 13lat i mam podkrążone oczy (są bardzo ciemne) i mam worki, bardzo duże! Występuje to u mnie prawie od zawsze. Nie wiem jak się ich pozbyć :(. Próbowałem czarną cherbatę ale nie zadziałała. Bardzo proszę o pomoc!!