Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹UrologUrologia – dziedzina medycyny zajmująca się układem moczowo-płciowym w szczególności rozpoznawaniem i leczeniem wad rozwojowych, chorób gruczołu krokowego i prącia, Leczeniem stanów zapalnych dróg moczowych, a także chirurgicznym usuwaniu żylaków powrózka nasiennego, wodniaków oraz zaburzeń oddawania moczu.
Regulamin działu
Jeżeli jesteś pacjentem poradni urologicznej, z pewnością zainteresują Cię tematy podejmowane w tym dziale forum. Poznaj metody leczenia stanów zapalnych dróg moczowych oraz wszelkich zaburzeń pojawiających się przy oddawaniu moczu. W tym miejscu możesz przyłączyć się do dyskusji na temat wszystkich chorób układu moczowo-płciowego. Jeżeli masz jakieś pytania, szukasz sposobu leczenia, który rozwiązałby Twój problem zdrowotny, skorzystaj ze wskazówek osób doświadczonych w tym temacie. Dowiedz się jak diagnozowane są poszczególne dolegliwości, jak przebiega ich leczenie i czy możliwe jest całkowity powrót do zdrowia. Zastanawiasz się kiedy konieczna jest chirurgiczna interwencja? Jak wady rozwojowe mogą wpłynąć na układ moczowy? Poznaj zagadnienia związane z tym tematem. Za sprawą aktywnego uczestnictwa w dyskusjach toczących się w dziale „Urolog” poznasz rozwiązania trapiących Cię wątpliwości a także dowiesz się, jak przygotować się do badania w poradni urologicznej. Wykorzystaj szansę jaką stwarza Ci możliwość konsultacji i rozmowy z innymi osobami, które odwiedzają to miejsce regularnie.
witam, wczoraj wypisano mnie ze szpitala, bo nie podjęto się operacji usunięcia torbieli na jajniku z powodu przebytych w dzieciństwie operacji. Urodziłam się z wadą zrośnietego odbytu i przetoka moczowo-płociową. Zoperowano mnie tak bym w przyszłości mogła normlanie funkcjonować. Niestety jak juz wcześniej wpsomniałam lekarze nie podjeli się operacji, a laparoskopia owgóle nie wchodzi w grę. Do szpitala onokoligcznego rwónież nie chcą mnie przyjąć, bo wynik CA125 mam za niski (wyszło 126) i wskazuje tylko na ednometriozę. I jeszcze jakby było mało rerwlacji powiedziano mi że mam wodniaka po drugiej stronie, pojecia nie mam skąd to się wziłęło co to jest i i co z tym się robi??? Czy ma to jakiś związek z układem moczowym? Nadmieniam że jak robiłam badania moczu jakiś rok temu wyniki były bardzo złe. Jestem przerażona tym wszystkim, jeśli ktokolwiek mógłby mi udzielić jakiejś informacji bardzo proszę o pomoc. Dzięki z góy.