Zamierzam kupić sobie multiwitaminę, mam już upatrzoną. Z witamin wszystkie mają 100% ZDS ( minerały różnie ).
Do tego chciałbym też dokupić tabletki na wzrok - bo dużo przed kompem siedzę, i strasznie mam oczy czasem zapłakane ( krople używam ).
Teraz pytanie.
Zarówno w multiwitaminie, jaki i tym środku na oczy ( są to suplementy ), pojawiają się witamina A i E, które razem dają 200 % ZDS - czy w związku z tym muszę z czegoś zrezygnować ??
Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, jak to jest z takimi preparatami: ( dostępne np: na allegro )
NOW Adam 90 vcap
Gaspari Nutrition Anavite
MUSCLETECH Anabolic VITAKIC
OLIMP VITA-MIN MULTIPLE SPORT
Czy to są bezpieczne suplementy ?? w nich niektóre ZDS są kilkukrotnie lub nawet kilkadziesiąt razy większe od 100%
To są środki dla każdego, czy raczej dla sportowców, lub ludzi ciężko pracujących fizycznie ??
Sam nie chodzę na siłkę, ale staram się od niedawna regularnie ćwiczyć hantlami ( nic wielkiego ), też 6 miesięcy trenowałam na orbitreku ( 3 razy w tyg. po 40 min ), teraz mam przerwę wakacyjną - bo jest rower lub inne zajęcia; ale po nich znów zacznę na nim ćwiczyć. Mierzę 182 cm i ważę 78 kg, wiek 21 lat. Czy wyżej wymienione multiwitaminy ( z allegro ), byłby dla mnie dobrym rozwiązaniem ??