Szansa na ciaze wynosi max.40%... Jestes w komfortowej sytuacji, ze masz cykle regularne i wiesz kiedy nalezy sie strac.. :) Niestyty chyba bedziesz musiala isc do tej apteki i kupic kolejny test... albo mozesz isc na Bete Hcg... jest pewniejsza niz zwykly test... Jak dlugo sie staracie? Badania jakies robilas??
Uważam, że za wczesnie na typowe objawy ciążowe. No chyba, ze te piersi... Cięzko coś powiedzieć bo objawy o których mówisz mogą wskazywać na ciążę ale także na PMS (nawet jeśli wcześniej takiego nie było). Po terminie miesiączki muszisz odwiedzić panie farmaceutki :)
Te Panie farmaceutki to juz patrzeć na mnie nie mogą , i nawet jak wchodze zawsze dają mi to samo, czyli test ciążowy i kwas foliowy, staramy się już od 6 cykli, i nic, ja nie wiem co jest grane, mam regularne cykle i to żeby nie można trafić , strasznie się denerwuje, Przed staraniem miałam przeprowadzone wszystkie badania, wszystkie wyszły prawidłowo i jestem zdrowa. Czy jest możliwość że owulacja występuje u mnie w innych dniach ?? Nie sądze bo obserwuje sluz, no chyba że się mylę. Drażnią mnie zapachy, boli głowa, jestem senna, w sumie to nie chcę żeby ten okres przyszedł. Czemu jak ktoś nie chce fasolki to ma , a jak chce to wszystko na przekór. Nie chcę sobie robić kolejnej nadzieji, że to może być maleństwo.No i ta straszna zgaga. Nigdy nie miałam czegoś takiego. Nię będę sobie wkręcać że to ciąża. Już nie mam sił.
Ja wiem, że to co mówię jest okropne....ale 6 cykli to nie tak dużo....(nie denerwuj sie :))) Skoro okres masz regularny i widzisz jaki masz śluz to prawdopodobnie trafiasz w dni płodne. No chyba, że u Ciebie owulacja nie jest 14 dni przed nastepną @ tylko np.18... Owulacja wystepuje miedzy 12-18 dniem przed nastepną miesiączką. Jednak nie jest to aż tak diametralna różnica... Mam nadzieję, że w tym miesiącu nie odwiedzisz apteki ponieważ okres nie przyjdzie....przez kolejne 9 miesięcy :) Napisz potem (jutro itd...) jak sie czujesz.
Czasem tak jest, ze jak sie pragnie dzidziusia to nie mozna zajsc w ciaze... heh mam tak samo jak Ty, z tym, ze ja mam cykle nieregularne i dokladnych badan nie robilam jeszcze...:( Niektore kobiety od poczatku czuja, ze rosnie w nich fasolka... i od samego poczatku maja typowe objawy.. ale niestety kobieca psychika moze nas rowniez oszukiwac... i objawy moga byc zupelnie od czego innego.. Tak wiec dowiemy sie 20 marca jak zrobisz tescik.. nic innego nie pozostaje jak czekac.. :)
No dziękuje za wsparcie :) Płakać mi się chce z tego wszystkiego, no trudno, znów trzeba czekać, tak z tą psychiką kobiecą to różnie bywa. Dam znać jak to będzie . Trzymajcie kciuki dziewczyny. A teraz idę się zdrzemnąć bo senna jestem. Pozdrawiam.
Witam dziękuje za wasze wsparcie, dzisiaj czuje się podobnie jak wczoraj, mam lekkie zawroty głowy, do tego plecy coś pobolewają, martwi mnie jednak śluz, jest biały i rozciągliwy, możecie doradzić co on może oznaczać ?? Pilne, martwię się.
Sluz plodny jest przezroczysty i rozciagliwy, nieplodny bialy i nie ciagnie sie... ale juz jedna cecha sluzu plodnego uwazana jest za sluz plodny... czyli jak jest bialy i sie ciagnie to jest to rowniez sluz plodny.. moze Twoj cykl troche powariowal i sie wydluzyl i to, ze masz teraz jakiekolwiek obajwy ciazowe moze swiadczyc, ze dopiero teraz przechodzisz owulacje... jedna rada... nie marnuj tych dni tylko bierz sie za meza... moze juz jest fasolka, a jak nie to pewnie bedzie... :)
hejka witam ponownie Maigret ja mam bardzo podobna sytuacje do Ciebie. juz wczesniej pisalam. tez staramy sie o dzidzie i niestety nie wychodzi. moze teraz.... mniej wiecej 15, 16 marca powinnam miec okres. ale jeszcze nie mam. brzuch troszke pobolewa jak przed okresem i odczuwam klucie w jajnikach. i jestem ciagle senna. ale nie nakrecam sie juz tak jak wczesnie. za duzo sie nakrecalam i potem cierpialam. podejrzewam ze lada moment dostane okres. z testem jeszcze wiec poczekam. takze Maigret wspieram Cie i inne dziewczyny w podobnej sytuacji, bo wiem jak to jest, i powodzonka zycze
Aniu ale Ty pisalas, ze masz nieregularne cykle, to skad pomysl, ze okres mial byc 15 lub 16...??? Chyba, ze czulas owulacje i dodalas sobie ok 14 dni i stad wiesz, ze mniej wiecej tego dnia nadejdzie okres... Trzymam kciuki zeby jedank nie przyszedl.. :)))
hejka okres mialam 15 grudnia potem 15 styczen i ostatnio 16 lutego. tak wiec pomyslalam ze mniej wiecej tera tez tak dostane.ze okres zaczal mi sie normowac. owulacje wydaje mi sie ze mialam koniec lutego poczatek marca. obserwowalam sluz. oczywiscie moge sie mylic. ale akurat tez w tym czasie ostro dzialalismy. :) dzis w pracy bardzo bolalo mnie podbrzusze i z prawej strony jajnik. ale nadal nie mam okresu. ale test ewentualnie jakby nadal nie bylo to dopiero zrobie po weekendzie. oby go nie bylo:) pozdrawiam