tak, zamierzam zrobić następny w poniedziałek, co wyjdzie- się okaże, ale ten ból....? rozmawiałam ze znajomymi, i one jednogłośnie stwierdziły, ze nigdy tak nie miały, bedąc w ciaży czy tez nie...
Moje dane na temat mojego cyklu miesiączkowego uległy wykasowaniu. Staram się teraz jakoś go odtworzyć. Wydaje mi się że okres powinnam juz dostać... Mogę mieć pewne obawy ze jestem w ciąży... obolałe piersi, zmiany nastrojów, raz złość, raz śmiech bez konkretnej przyczyny, zawroty głowy, jestem ostatnio strasznie zmęczona i senna, często jest mi zimno tak jak bym miała temperaturę , dzisiaj z osłabienia poleciała mi krew z nosa. Odczekam jeszcze kilka dni i zrobię test ciążowy. Zobaczymy co będzie.
Witam :) Chciałam Was zapytać czy moje objawy mogą świadczyć o wczesnej ciąży. Okres ostatnio pojawia się u mnie bardzo nieregularnie, a więc trudno jest mi stwierdzić, kiedy mam dni płodne. Ostani okres miałam 18 lutego. Muszę dodać, że był krótki w porównaniu do moich wcześniejszych miesiączek, tak na prawdę krwawiłam jeden dzień a póżniej miałam plamienia jeszcze przez 3 dni. Około tygodnia zaczęłam się dziwnie czuć, nie mam apetytu, pojawiły się nudności,zaparcia. Od kilku dni mam podwyższoną temperaturę, powyżej 37, piersi mam bardzo nabrzmiałe już od dwóch tygodni. Na brzuchu, na piersiach i na udach pojawiły mi się niebieskie "linie", nigdy wcześniej ich nie miałam.Jestem bardziej wrażliwa niż zwykle, mam duże wahania nastroju. Zauważyłam znaczne pogorszenie się cery. Jestem teraz bardziej senna. Zrobiłam wczoraj i dzisiaj test - wyszedł negatywny. Jestem umówiona na wizytę u ginekologa, ale to dopiero za kilka dni. Nie wiem co mam mysleć o swoim stanie, wiem, że nie mam wyjścia tylko czekać. ALe wiecie jak to jest, jak sie nie jest pewnym. Kiedyś ginekolog mi powiedział, że test nie zawsze wykryje ciąże. Prosze napiszcie, co myślicie o moim przypadku.
Objawy mogly by swiadczyc jak najbardziej o ciazy... ale takie objawy moga byc rowniez przez zblizajacy sie okres.... Zrob Bete Hcg... jest pewniejsza niz zwykly test ciazowy... w dodatku, jesli jest to wczesna ciaza to nawet ginekolog moze jej jeszcze nie wykryc i z pewnoscia wysle Cie na Bete, wiec mozesz juz isc do niego z wynikiem... Co do temperatury to moze ona byc podwyzszona od owulacji az po okres... mierzysz ja regularnie?
Co nazywasz nieregularnę miesiączką? Jesli pojdziesz do gina powiedz o swoich obawach i popros o badania mające na celu znalezie przyczyny niergularnych krwawień. Test robiłas z pierwszego moczu?
A więc co do nieregularnych miesiączek to pojawiły się u mnie ostatnio. Wcześniej krwawienie występowało co 28-30 dni, a teraz od 3 miesięcy mam co 38-40 dni. Byłam miesiąc temu i po zbadaniu mnie stwierdził, że powodem ostatnich nieregularnych krwawień jest stres. Faktycznie w ostatnim czasie miałam wiele stresujących sytuacji, do tego sesja na studiach. Masz rację, zrobię to badanie krwi.
Moje dane na temat mojego cyklu miesiączkowego uległy wykasowaniu. Staram się teraz jakoś je odtworzyć. Wydaje mi się że okres powinnam juz dostać... Mogę mieć pewne obawy ze jestem w ciąży... obolałe piersi, zmiany nastrojów, raz złość, raz śmiech bez konkretnej przyczyny, zawroty głowy, jestem ostatnio strasznie zmęczona i senna, często jest mi zimno tak jak bym miała temperaturę , dzisiaj z osłabienia poleciała mi krew z nosa. Jak myślicie czego powinnam się spodziewać ? Może ktos doradzić?
jest problem.... opisywalem moja sytuacje na stronie 41...... nowe informacje: moja dziewczyna nadal nie dostala okresu, we wtorek (9.03) i w piatek (12.03) robila testy i oba byly negatywne....... zblizaja sie 3 tygodnie bez okresu. co sie moza dziac? pomocy
Czyli teraz jest ok.50 dzien cyklu? Tak? Moim zdaniem testy byly wiarygodne... a przyczyna braku okresu moze byc rozna... Radze isc do ginekologa, niech da cos na wywolanie...
Witam serdecznie. Staramy się z mężem o dziecko, nasze próby dotychczas nie przynosiły żadnego rezultatu. Mam regularne cykle trwające 28 dni, kochaliśmy się dokładnie w połowie cyklu oraz dwa dni później, tak na wszelki wypadek, sluz był wtedy przezroczysty, rozciągliwy. Zbliża się termin miesiączki, a ja jak zwykle mam takie objawy, bolące podbrzusze oraz jajniki, inaczej niż zwykle, jakby takie kłucie, do tego nabrzmiałe piersi bardzo wrażliwe na dotyk, ból głowy, senność, gdzie raczej przed okresem mam pełno energii, do tego często oddaje mocz. Śluz biały, bezwonny. Nie wiem co o tym myśleć, poradźcie mi coś. Nie chcę znów lecieć do apteki po test, bo panie już na mnie dziwnie patrzą. Czy to może wreszcie fasolka ?? Okres powinnam dostać 20 marca. Mam nadzieje, że nie nadejdzie. Pomocy