Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GastrologGastrologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu pokarmowego, w szczególności żołądka, wątroby i trzustki, a także przełyku i dróg żółciowych takimi jak wrzody żołądka, choroba refluksowa przełyku, zespół jelita drażliwego, kamica pęcherzyka żółciowego, zapaleń wątroby i trzustki oraz nowotworów w obrębie jamy brzusznej.
Regulamin działu
W dziale „Gastrolog” znajdziesz porady i informacje na temat czynności układu pokarmowego oraz chorób związanych z zaburzeniem jego funkcjonowania. To tu dotrzesz do opinii innych osób na temat sposobu diagnozy oraz późniejszego leczenia dolegliwości pojawiających się w obrębie: przełyku, żołądka, jelit, odbytu, dróg żółciowych czy też wątroby i trzustki. Jeżeli szukasz porad na temat takich schorzeń jak: zespół jelita drażliwego, choroby refluksowej przełyku czy też zapalenia trzustki oraz wątroby, wejdź do tego działu. Ciekawych informacji na temat wrzodów żołądka – choroby na którą cierpi coraz większy odsetek naszego społeczeństwa – dostarczy Ci aktywny udział w dyskusjach podejmowanych przez użytkowników tego forum medycznego. Warto już dziś skorzystać z okazji i przedstawić swoje doświadczenie w obszarze nowotworów w obrębie jamy brzusznej. Dowiedz się czegoś więcej na temat schorzenia gastrologicznego, na które cierpisz Ty lub Twoi bliscy. Spróbuj sobie pomóc.
Mam 37 lat i od ponad 10 lat borykam się z problemem podwyższonej bilirubiuny(średnio 2,4) przy prawidłowych enzymach, zażółceniem ciała. Wynikło to z tego że w wieku około 18 lat przez 3 lata odurzałem się klejami z worków czego ogromnie żałuje!. Stosuje dietę gotowanie na parze oraz nic tłusto, smazone oraz przyprawione gdyż żle się czuje. Stosujac taką dietę czuje się lepiej. Brałem Hepatil, Esentiale forte ale po tych lekach poczułem się jeszcze gorzej. Obecnie stosuje dietę i łyżkę pokrzywy rano i wieczorem która czuje że najlepiej mi pomaga. Zastanawiam się jeszcze nad zazyciem ziół Karczocha i Osteopestu oraz fototerapią. Posiadam też lampę Zeptera i czy jej użycie mogłoby pomóc czy zaszkodzić. Czy istnieją jakieś inne środki regenerujące?
powiem tak. Skonsultowałbym to jeszcze z hematologiem aby mieć pewność, ale wyniki nie wskazują żeby był jakiś problem z wątrobą, a już na pewno nie ma uszkodzeń które mogły nastąpić na skutek Twoich błędów w młodości. Wynik raczej wskazuje na Zespół Gilbera ale skoro został wykluczony... cóż ja nic mądrzejszego Ci nie doradzę.