![]() |
![]() |

JaWi napisał(a):Witam! Moja córeczka równiez ma uporczywy kaszel . Zazwyczaj jest to kaszel pojedynczy, ale zdarza się, że męczący, jakby nie mogła odkrztusic-jest suchy. Zaczęło sie od infekcji w paździeniku ub.r. kaszel, zmiany w oskrzelach, dostała Klacid. Po kilku tygodniach znowu kaszel i zmiany w oskrzelach i Ceclor. W styczniu angina i Sumamed, dostała też Singulair 1 tabletka do ssania na wieczór i Zyrtec-bo pokasływała. Po dwóch tygodniach od tej kuracji znowu kaszel z tendencją do wymiotów-zmiany w oskrzelach. Wezwałam pulmonologa, udało sie uniknąc antybiotyku-dostała Flixotide, cały czas brała Singulair i Zyrtec. Tylko przez chwilę było lepiej, ale do dnia dzisiejszego kaszle tylko w ciągu dnia. Jesteśmy po badaniu krtani-wszystko ok, trzeci migdał "mieszczący się w granicach fizjologicznego przerostu". robiłam też badanie na pasożyty-nie wykryto i wymaz z gardła i nosa-tu H.Influenzae-po sprawdzeniu przez pediatrę, nie leczymy niczym (choc antybiogram do wyniku jest). Laryngolog poleciła odstawic Singulair. Więc odstawiłam wczoraj, wziewne nadal podaję, to już ponad miesiąc i nic. Może powinnam zrobic jeszcze jakieś badanie, może na krztusiec? Z góry dziękuję. Pozdrawiam, Dodam jeszcze, że od sierpnia dostawała Rybomunyl przez 6 m-cy.

JaWi napisał(a):Jeśli chodzi o krzywą przegrodę, to myślę, że laryngolog podczas badania (kamerką przez nos) raczej by stwierdziła. A to drugie też już o tym myślałam. Tylko jak temu zaradzic. Sama już nie wiem. Takie stany występują tylko w sezonie jesienno-zimowym, w ubiegłym również to przechodziliśmy:(
JaWi napisał(a):Mała (ma 4 latka) była szczepiona na Hib (Inf+ipv+hib).