Trzy dni temu usunęłam zeba - górna szóstkę. Zab chorował od dawna - leczono go kolejnymi wymianami plomb, kanałowo. Stwierdzono resopcje - czy cos w tym rodzaju. Zdecydowałam się go usunąć. Po dwóch dniach zaczęłam puchnąc (dzisiaj jest 3 dzień). Lekarz przepisał mi Dalacin C. Nie wzięłam go bo jestem uczulona na penicyline (śmiertelnie). Lekarz sie obraził powiedział, że podważam jego kompetencje - bo ten antybiotyk moge brac. Odmówiłam - p po dwóch dniach przepisal mi Klacid. Na razie wzięłam 2 tabletki. Nadal puchne i boli mnie coraz bardziej. Nie widze poprawy. Ponoc zwszystko jest w porządku. Zaczynam sie bać kolejnej nocy. Oprócz tego lekarz przepisał mi przciwbolowy - Ketonal forte. Ten biorę od dwóch dni (wtedy zaczęłam puchnąć). Wydaje mi sie, że zaczęłam puchnąć jak go poraz pierwszy wzięłam. Nie jestem tego pewna. Czy moge być uczulona na Ketonal? Czy to raczej normalne co się dzieję?
Jestem alergiczką. Reaguje na penicyline i różnego rodzaju chemię - lakiery do włosów, perfumy, kremy etc.
Prosze o radę co Z Dalacinem C (czy moge rzeczywiscie go brać - bez ryzyka) i czy Ketonal forfte moze równiez wywołać alergię?