Witam,
problem do rozwiazania - uczulenie na Amotaks Dis 1g tab. - Czy ktoś dostał kiedykolwiek uczulenie na ten antbiotyk? jak sobie radzić???
Jestem matką karmiacą, niestety dopadło mnie zapalenie oskrzeli i tylko antybiotyk mogl mnie uleczyc - wiec dostałam Amotaks Dis - po 2 - 3 dawkach coś sie dziwnego zaczeło dziać z moim nosem, potem z piersiami i skora na calym ciele... po 5 dawce tak mnie wysypało wokol nosa, opuchło, zaczerwieniło i bolało i swedziało..plamy na piersiach i ciele... i wyldowałam na oczuleniu - zastrzyk z Hydrocortisonu po 12 godz nastepna dawka (dali Fenikort - bo nie mieli Hydrokortizonu) potem wieczorem Klemastyna, i dwie dobry przerwy w karmieniu... powrocilam do karmienia, antybiotyk odstawiony, ale nadal mam piekącą wysypkę, ktora puchnie wieczorami, nie daje spac nocą, boli nos, sączy sie z niego niby katar - wydmuchac nie mozna bo opuchniety nochal...(zaczeła sie 4doba po odczulaniu). Jestem umowiona do lekarza ale dopiero za 2 dni...
moze ktos miał podobny problem - jak to sie skonczyło? jak łagodzić bol i swedzenie? jak doprowadzić do zniknięcia tej pokrzywki z twarzy??? tylko lekarz??? Prowadzący internista czy juz tylko dermatolog???
POMOCY!!!