Od kilku dni mam dziwne objawy...
Glowny objaw to ciagle uczucie zmeczenia. Czesto towarzyszy temu lekki bol glowy (czuje jak mi krew pulsuje w glowie).
Co jakis czas mam tez dziwne skurcze miesni takie jak samoczynne drganie powieki lewego oka. drganie jakiegos nerwu w okolicy ust (wydaje sie jakby
mi sie cos tam ruszalo, ale tak naprawde nic sie nie rusza), drganie nerwu w okolicy lokcia prawej reki, lub cos w okoliach lydki etc...
Dzieje sie to raz na jakis czas, ale nieczesto.
Oprocz tego, czasami czuje napiecie miesni na obu rekach lub/i nogach.
2 dni temu zauwazylem tez jakies zaczerwienie nie na lewym oku (przekrwienie) czesci oka, przy nosie.
Ale to zniknelo po 2 dniach. Oko nie swedzialo ani nie kulo. Nie wiem czy to mialo jakis z pozostalymi objawami?
W nocy nic mi nie dolega, ale jak rano siadam przez komputerem, znowu to czuje... zmeczenie/czasami skurcze miesni/drgania nerwow oraz zmeczenie oczu.
Czasami, czuje zmeczenie jak mam cos przeczytac na monitorze. Tak jakby trzeba mi bylo wiecej sily. Natomiast najwygodniejsza pozycja dla oczu to takie
patrzenie na nic (nieskupianie wzroku na jakims konkretnym punkcie).
Czasami mam wrazenie jakbym nie byl obecny tam gdzie jestem... Wszystko przez te objawy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ok rok temu mialem objawy typu marzniecie 1 palca u prawej reki, ciepniecie prawej reki/palca, samoczynne ruchy powieki lewego oka, ale to przeszlo
jak przestalem uzywac myszki komputerowej prawa reka + bralem magnez. Mozliwe tez, ze bylo to tez spowodowane jakims uciskiem na nerw
(bo mam skolioze i czasami bola mnie plecy po prawej stronie).
W sierpniu mialem taki okres, okolo tygodniowy, ze bolala mnie glowa (takie pulsacyjne bole). Mozliwe, ze po czesci ze slonca.
Ale to za jakis czas przeszlo i bylo juz ok.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Od 5 dni biore tez antybiotyk KETONAZOL, ktory dostalem od dermatologa (cos na plamy na skorze).
Nie wiem czy to moze miec zwiazek z moimi objawiami, ale nie sadze... Chociaz objawy zaczely sie mniej wiecej wtedy kiedy zaczalem brac ten antybiotyk.
Dodam, ze wczesniej bralem antybiotyk przeciw grypie, ale zadnych ubocznych objawow nie mialem.
Neurolog badal mnie w sierpniu 2007 i nic nie stwierdzil.
Kardiolog badal mnie w grudniu 2006 i tez nic nie stwierdzil.
Moze jeszcze ta informacja bedzie pomocna:
Przez ostatnie 2 miesiace magnez bralem rzadziej. Przez ostatnie kilka dni biore kilka tabletek codziennie.
Jesli chodzi o kawe to pije nie wiecej niz 1 dziennie, rozpuszalna.
Czy przydaloby sie wykonac jakies badania?
Jesli komus przychodzi do glowy skad takie objawy, bede bardzo wdzieczny za odpowiedz.