Witam,
Od dłuższego czasu tj od 2 miesięcy zmagam się z bólem kolana. Na początku zabolało parę godzin i przestało, dlatego zniwelowałam ten ból. Od dwóch może trzech tygodni gdy prowadziłam samochód zaczęło bardziej boleć. Jestem nastolatką, mam 172cm wzrostu i 64kg wagi. Nie doznałam żadnego urazu prawego kolana, nigdzie nie upadłam, nie potknęłam się. Mam do teraz trudność w wsiadaniu do samochodu i niestety nie mogę prowadzić auta. Zwykle gdy się budzę nie odczuwam bólu, dopiero po 8 godzinach pracy ( moja praca nie wymaga dużej aktywności fizycznej, gdyż pracuje w biurze)odczuwam uciążliwy ból przy wchodzeniu po schodach, klękaniu. Nie jest to ból tego stopnia, że nie mogę chodzić, ale przeszkadza mi on w prawidłowym funkcjonowaniu. W zeszłym tygodniu byłam u lekarza rodzinnego, który skierowałam mnie na badanie rtg kolana, oraz do ortopedy. Niestety jestem umówiona na wizytę dopiero za niecały miesiąc, ale mam wynik rtg i czy ktoś mógłby mi pomóc w zdiagnozowaniu przyczyny bólu.
Wynik Rtg: Na zdjęciach stawu kolanowego prawego zarysy kostne stawów zachowane. W dolnej części trzonu kości udowej od strony tylno-przyśrodkowej zgrubienie warstwy korowej oraz nieregularne skostnienia w obrębie jamy szpikowej. Zarysy zewnętrzne kości prawidłowe.
Czy istnieje możliwość,że ktoś z Państwa może pomóc mi poradą.
Z góry dziękuje, czekam na odpowiedź