Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
Moja historia jest nastepujaca: mialem problemy z tradzikiem uzywalem wielu masci i efekt byl prawie ze zaden. Chodzilem do kilku dermatologow ale na ogol dostawalem masci ktore i tak nic nie pomagaly, wysuszaly cere a pryszcze i tak wyskakiwaly. Moja znajoma polecila mi masc tribiotic. Uzywalem jej i tradzik zniknal, poprostu pryszcze przestaly sie tworzyc, jednak po tych ktore mialem zostaly widoczne blizny ;/ (dodam ze pryszczy nie wyciskalem) nie sa one jakos bardzo glebokie, malutkie wgnebienia ktore sa widoczne tylko w sloneczne dni.. bardzo mi to przeszkadza, jestem poprostu zalamany bo wczesniej takie dziurki mi sie nie robily ;/ tradzik zniknal nie mam juz z tym problemu, sporadycznie od czasu do czasu pojawi sie jakas krosta. Teraz do mycia twarzy uzywam leku robionego na recepte, plyn do przemywania twarzy z takim zoltym proszkiem. Moje pytanie jest nastepujace: czy te plytkie wgniecenia znikna?? czy jest szansa ze one sie zagoja?? czy dlugo to trwa?? czytalem wiele o zabiegach mikrodermabrazji albo laserowych ale jak narazie nie mam na to pieniedzy :( czy jest jakas szansa ze te slady sie zagoja?? uzywam pilingow gruboziarnistych (glownie przeciw wagram) i kremow nawilzajacych , ale ani plyciutkie blizenki ani lekkie zaczerwienione kropki sie nie wybielaja ;/ jestem zalamany nie chce tak wygladac do konca zycia czy ktos ma dla mnie jakas recepte?? bede wdzieczny za wszelka pomoc. dziekuje..
Takie kremy sa juz od ok 15 zl w gore, mysle ze jak spytasz w aptece doradza ci odpowiedni dla ciebie, lub jesli wolisz spytaj lekarza. Co do skutecznosci mi pomogl taki krem, tylko ze ja mialam czerwone plamy po krostach, zostaly one wybielone. Pozdro:)