Witam wszystkich:)
Moim problemem jest trądzik odwrócony. Cierpie na tradzik odwrocony juz 11 lat , zaczelo sie to u mnie w wieku 20 lat a teraz mam 31 lat. Przez 9 lat walczylam z tym tradzikiem jedynie pod pachami i wydawalo mi sie ze to juz mam za soba , pod pachami sie zagoilo i zostaly blizny( duze blizny ) . Zauwazylam jedynie ze jak przemarzne albo mnie przewieje to bola mnie rece pod pachami i czasami robi sie zaczerwienione. Ale ubieram sie wtedy cieplo na noc i mi przechodzi i wraca do normy. Niestety, po 9 latach wyskoczylo mi to kolo odbytu i wydaje mi sie ze bardzo blisko odbytu, nie ukrywam ze mnie to przeraza troche bo nie moge tego zobaczyc sama , tak jak moglam to zrobic pod pachami.Widzieli to lekarze i dokładnie jest to tradzik odwrócony Oraz zrobilo mi sie to rowniez na tym samym posladku ale blizej sromu, jednak nie na sromie, jest to posladek. Nie ukrywam ze ten kolo odbytu mnie strasznie meczy musze nosic caly czas wkladke bo mam jakby jakies wycieki ropy lub ropy z krwia. Czy ktos ma taki sam problem, ze moze sie podzielić informacjami na ten temat. Czy ktoś zna przyczyny tego rodzaju tradziku? Wie jak to leczyc? Czy ktos przechodził operacje wycinania tych zmian skornych w tym miejscach? Jak wyglada taka operacja i jak szybko sie goja wyciete miejsca ? Bradzo prosze o odpowiedz i udzielenie informacji na ten temat. Pozdrawiam