Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Witam . Ostatnio ja i mój partner podniecaliśmy się nawzajem. Dokładnie w nocy z 8-9 marca.W wyniku czego doszło że mój partner był we mnie z 3-4 razy. Po chwili doszedł już po za mną . Z moich obliczeń wyszło że mam dni płodne. Okres mam nieregularnie. Ostatni raz miałam 23 lutego. Przez ostatni czas długość cyklu wynosi około 30 dni. Bardzo dużo o tym czytałam .. i mam już mętlik w głowie nie wiem co mam myśleć. Chcę zrobić test ponieważ dużo osób wypowiada się że taki stosunek prowadzi do ciąży. Planuję go zrobić 21 marca. Tuż przed miesiączką. Czy wynik będzie wtedy prawdziwy czy to za wcześnie ?
od ostatnich dwóch miesięcy miałam jakoś co 30 . Ale nie wiem jak teraz .. bo przeszłam dwie operację . Jedną w październiku drugą w połowie grudnia. Wiem że zachowałam się nieodpowiednie .. dużo o tym czytałam. I sama nie wiem co mam myśleć . dlatego zastanawiam się czy zrobić test. Bo w sumie to była chwila. Sekundy.. dlatego postanowiłam się gdzieś poradzić. Na innych forach oczywiście zostałam wyzwana od dzieci które mają po 13 lat i że jestem głupolem .
Zadnym głupolem nie jesteś :))))))))) Jesli 48h przed zabawą facet nie miał wytrysku ( a jeśli miał ale umył penisa oraz oddał mocz) to ja szansy na ciążę nie widze. Zresztą sama byłabym już w ciązy chyba z kilkanaście razy :P
zastanawiałam się nad tym po prostu. i chciałam się poradzić . i dobrze że wybrałam te forum :) bo indziej traktują mnie jak debilkę... to dokładnie było tak że w piątek w nocy zabawiliśmy się z moim partnerem . i doszło do zbliżenia ale może z 3 4 razy .. a potem jednak zrezygnowaliśmy z tego i on doszedł poza mną. w Sobotę też nas troszkę poniosło ale gdy doszło do zbliżenia raz po prostu wycofaliśmy się z tego. I w dzień kobiet mój partner zaproponował wspólną kąpiel i zbliżyliśmy się do siebie .. w wannie. Ale mój partner nie doszedł . I myślałam o zrobieniu testu ciążowego dla własnej świadomości bo dużo przeczytałam i wszędzie ludzie traktują drugiego człowieka który postąpił tak jak ja jak idiotę. i odrazu wyzywają że na pewno będzie miał dziecko.
No przykro mi ale.....dziecka raczej mieć nie bedziesz :D Nikłe, bardzo nikłe szanse :) Oczywiście test możesz zrobić dla własnego komfortu psychicznego.
hmm nawet jak miałam dni płodne ? wszędzie piszą że ludzie którzy tak robią to decydują się tym samym na dziecko? i że są bardzo wysokie szanse na ciąże . nio chciałam właśnie zrobić dla własnej świadomości .
Kochana, w ciaze w cale nie jest tak latwo zajsc... co prawda sa pary, ktorym udaje sie to od razu, ale sa pary ktore musza swoje odczekac.. Szanse na ciaze przy pelnym stosunku i dni plodnych wynosza max 40%.. Wiec tak jak Ci juz Wikam napisala, nikle szanse...
Dzięki dziewczyny ! :) naprawdę dziękuję.. tyle się tego naczytałam że masakra. Niektórzy ludzie naprawdę są chamscy i piszą tak że ahh odrazu każdego skreślają i od głupków wyzywają. Bardzo Dziękuje za pomoc. mam nadzieję że będzie tak jak mówicie :) Pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkiego dobrego w życiu :) ! :*
Bo ludzie zamiast odpowiadać na posty zabierają się za opiniowanie :) Podam cytat : "Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem" hehe :))))) I żeby nie było....do kościoła nie chadzam :)
Ja czasem też nagatuje ale nie na przypadke jak Twój. Pozdrawiam :)
Cześć dziewczyny :) mam do was takie małe pytanie ... już was pytałam o rade . i mi doradziłyście ale nie wiem czemu mnie dziś i wczoraj cały czas brzuch boli ;/ . czy ty normalne ? Kumpela mi mówiła że jak zaszła w ciąże to tez ją bolał .. a ja już oczywiście się zastanawiam nad tym coraz częściej .
A moze brzuszek Cie bolo bo zbliza sie okres... tak jak pisalam wczesniej przy pelnym sosunku jest max 40% szans.. wiec gdyby to bylo takie latwe ja miala bym juz niezla gromadke.. :)
ja już dodaję schizów .. nie wiem co mam robic . jak sie zachować . Gdybym była teraz w ciąży moje życie by się zapadło. Czeka mnie ważna operacja . Dlaczego mnie ten brzuch tak boli to ja nie wiem ehhh :(