Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Ja ostatni okres miałam 23 lutego .. Zawsze strasznie mnie boli brzuch jak mam okres. muszę brać po 3 tabletki minimum . Piersi też tak pobolewają jak się dotykam .. Ostatni cykl mój trwał 30 dni wcześniejszy 33 chyba .. tak nieregularnie troszkę. Sprawdzałam temperaturę normalnie mam 36.4 Nie mam przebarwień skóry, nie latam sikać, ale ten brzuch .. eh czy to możliwe że bolał by mnie już na okres ?
W tym okresie ciązy nie ma objawów... No jakby bolał brzuch na okres to oznaczałoby, że cykl bedzie b. krótki. Ale czemu nie... Z drugiej strony możesz mieć dopiero teraz owulację....i cykl 35/6 dniowy.... Naprawdę nie sądzę abyś była w ciązy....
Kumpela mnie oczywiście już nastraszyła ... bo jest w 6 tyg ciąży .. i opowiadała mi że ją też tak bolał brzuch niby jak na okres .. a nie dostała. Tyle że ona to z swoim partnerem planowali dziecko. Starali się codziennie po kilka razy bez żadnego zabezpieczenia do końca. I ja już oczywiście też nałapałam stracha .. nawet nie mam z kim o tym porozmawiać. Planowałam zrobić test .. ale nie wiem kiedy mam go najlepiej zrobić.
co chcesz przez to powiedzieć ? . nie wiem już czy mam robić ten test czy nie . a co do owulacji to odczuwałam bóle brzucha i zawsze to był dla mnie sygnał że idzie miesiączka a teraz jakoś tak bardzo bolało . i tak dziwnie . Może sie wystraszyłam po tym jak mi kumpela opowiadała jak ona miała.
Kochana stres robi swoje... jesli sie boisz ciazy to na bank znajdziesz u siebie co najmniej kilka objawow ciazowych... Z tym testem to tak dla Swojego spokoju masz zrobic... dwa tygodnie po zdarzeniu lub po dniu spodziewanej miesiaczki, wczesniej zrobiony bedzie niewiarygodny... Nie przed kazdym okresem brzuch bedzie bolal tak samo... kolezanka Ci nagadala i porzadnie sie wystraszylas...
no ehh macie rację jestem wystrachana . i to strasznie :/ pewnie dlatego że od pół roku przechodzę trudny czas. mam już dwie operacje za sobą i czeka mnie jeszcze jedna .. więc same rozumiecie że ciąża byłabym teraz wielki kłopotem . zachowałam się też troszkę dziecinnie. ale po prostu nie spodziewałam się że to wywoła u mnie taką wielką panikę. Jeszcze teraz co druga koleżanka moja jest w ciąży to tylko czytam non stop na necie .. i pytam jak się zachowywały na początku ciąży .
Ale już Ci mówiłyśmy!!! Co z tego jak koleżanki zachowywyały się w ciązy i jakie miałay objawy? To jest indywidualna sprawa....! Ja nie miałam objawów (prócz braku @ oczywiście) to co to znaczy...? Ze w ciązy nei byłam? No chyba nie byłam skoro nie miałam objawów jak kolezanki :P
Dziękuje Dziewczyny że mogłam się wam wygadać :) Naprawdę Bardzo dziękuje :* mam nadzieję że będzie tak jak mówicie :) i może przestanę trochę panikować . Życzę wam wszystkiego dobrego w życiu :) :* Jeszcze Raz Dziękuje .