Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹InternistaInterna – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami wewnętrznymi człowieka czyli chorobami układu oddechowego, pokarmowego, krążenia a także ostrymi zatruciami, chorobami zawodowymi, skazami krwotocznymi, chorobami układu ruchu.
Regulamin działu
Dyskusje w tym dziale toczą się wokół tematów związanych z wszelkimi dolegliwościami wewnętrznymi człowieka. Jeżeli szukasz informacji na temat układu pokarmowego, oddechowego czy też układu krążenia, powinieneś odwiedzić to miejsce. Zadawaj pytania i szukaj odpowiedzi. Forum adresowane jest zarówno do samych pacjentów poradni internistycznej, jak i członków ich rodzin, którzy pragną pogłębić swoją wiedzę w tym obszarze. Zapraszamy do aktywnego uczestnictwa w rozmowach, dzielenia się swoim doświadczeniem oraz udzielania wskazówek innym. Dowiedz się czegoś więcej na temat skazy krwotocznej i chorób zawodowych. Jeżeli szukasz pomocy w interpretacji diagnozy swojej dolegliwości czy też interpretacji przeprowadzonych badań – nie wykluczone, iż znajdziesz ją właśnie w tym oto miejscu. Naucz się radzić ze swoimi problemami zdrowotnymi, pozwól sobie pomóc – postaw na zdrowie! Warto wykorzystać szansę jaka płynie z możliwości aktywnego uczestniczenia w dyskusjach na temat spraw, które cię dotyczą.
Mam problem, nie wiem czemu od jakiegoś czasu, trudno mi jednoznacznie stwierdzić od kiedy, ok 2 miesiące utrzymuje mi się temperatura 37 st - 37,1. Dlaczego tak jest ??? Nie odczuwam z tego powodu szczególnych dolegliwości poza ogólnym średnim osłabieniem i wcześniejszą porą zasypiania. Jest to męczące ponieważ czuję się jakbym był na lekkim rauszu. Co mam zrobić???
Pewnie udac się do lekarza,choć taka temperatura to w sumie nie temperatura...może lekki stan podgorączkowy,ale u niektórych to ich normalna stala temperatura ciala.Najlepiej pojsc i przedstawic sprawe lekarzowi,on zleci moze badania krwi i moze cos sie wyjasni.
Mam prosbe do ciebie Kuba. Jesli byles u lekarza i cos sie wyjasnilo to napisz prosze. Ja mam ten sam problem. Mam od jakiegos czasu podwyzszona temp tak mniej wiecej 37 do 37,2 ale nie odczuwam specjalnych dolegliwosci z tego powodu. Czekam na informacje.
Podwyższona temp u kobiet jest czesto wskazówka do zrobienia testu ciążowego. ale oczywiscie warto odwiedzic lekarza rodzinnego by ten mógł zerknąć okiem specjalisty :)
stan podgorączkowy moze obajwiac sie jakims stanem zapalnym wewnątrz organizmu. Powinienes wybrac sie jaknaszybciej do lekarza,niech cie zbada i da skierowanie na badania.