Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
WITAM.Mam takie pytanie,w sumie moze wiecej niz jedno.Otoz 3 tygodnie temu zrobilo mi sie cos nad prawa piersia takie jakby zgrubienie ale widoczne nawet golym okiem.Wzielam antybiotyk (Duomox) i widze poprawe nie jest juz takie duze i zostalo tylko male wyczuwalne pod palcem ale teraz wyszlo mi cos od wewnatrz tej piersi i posrodku i troche pobolewa,sa to jakby male guzki ale nie sa twarde jest ich pare.Dodam ze mam sklonnosci do wlokniakow na piersiach i juz kiedys mialam jednego ale majac 17 lat(teraz mam 35)i mialam go usunietego.Chcialam spytac czy jest to moze przyczyna tego ze juz prawie 4 lata biore harmonet i moze sa to jakies zburzenia na tle hormonalnym.Ostatnio nawet miesiaczka mi sie zatrzymala niemialam kompletnie nic ale 2 tygodnie przed mialam takie plamienia w kolorze jasno i ciemno brazowym przez okolo 4 dni.Wiem ze ze powinnam zglosic sie do lekarza ale jestem za granica i nie bardzo mi sie to usmiecha.W Polsce bedze dopiero w polowie lipca ale niweiem za bardzo czy moge z tym czekac czy jednak pojsc tutaj do lekarza.Niewiem teraz czy mam nadal brac ten harmonet czy nie.Prosze o pomoc i szybka odpowiedz.Z gory dziekuje :((