moja córka wlasnie dzis tj. 10.08.2009 konczy dwa lata. bedąc z nią na bilansie p. pediatra przepisała jej szczepionke synflorix ponieważ od wrzesnia idzie do żłobka. pzeczytałam ulotke i jest tam napisane ze zalecana jest ona dla dzieci do dwoch lat a takze ze potrzebna jest dawka uzupelniajaca. nie wiem czy nie jest za pozno na ta szczepionke. prosze o odpowiedz i z gory dziekuje
Witam! Moj synek ma 4,50m-ca. Dzisiaj robilismy 3 hexe. Za 3 tygodnie idziemy na kolejne szczepienie na pneumokoki.Chciałabym prosić o porade ze względu na to ze pojawil sie synflorix teraz juz nie wiem na co sie zdecydowac. Zasatnawialam sie nad prevenarem ale wychodzac ze szczepienia spotkalam mloda matke ktora polecila mi synflorix. Chcemy malego oddac do zlobka kiedy bedzie mial roczek. Roznica ze wzgledow "zdrowotnych" nie jest istotna.prosze o porade.
witam! chcialabym wiedziec jak wyglada to w momencie kiedy dziecko ma juz pneumokoki? lekarz kazal podac szczepionke w momencie kiedy dziecko jest juz zarazone, z kolei pani w aptece odradza. Dziecko ma 16 m-cy. prosze o szybka odpowiedz, gdyz niewiem co robic...