niedawno rozjasnialamsobie wlosy i teraz mam bardzo sche. az sztuwne..:/czy ktos moze mi polecic jakas dobra odzywke albo sposob na nawilzenie tych wlosow??
Rozjasniacze bardzo niszcza wlosy to nie jest tajemnica. Poszukaj po drogeriach, aptekach badz hipermarketach. Zazwyczaj jest ogromny wybor szamponow i odzwyzek do pielegnacji i nawlizania takich wlosow. A na przyszlosc kupuj fabry badz rozjasniacze ze skladnikami zapobiegajacymi takim rzeczom lub po prostu zmniejszajaca ten problem. Sa chyba z jakimis ekstraktami z migdalow, pomaranczy badz czegos innego. Nie wiem nie farbje i nie rozjasniam wlosow. A najlepiej tego nie rob jesli jestes bardzo mloda :) Pozdrawiam.
zastosuj odżywkę Wax, raz w tygodniu nałóż odżywkę na godzinę i owiń głowę ręcznikiem. wypróbuj też nawilżających szamponów albo tych do włosów starzejących się
Możesz też zrobić sama bardzo prostą maseczkę : 1 banana rozgnieść z 1 łyżką miodu, dokładnie wymieszać i nałożyć na zwilżone włosy na ok 30 min. potem dobrze umyć delikatnym szamponem.
Ja miałam te sam problem po rozjaśnianiu włosów, kupowałam szampony i odżywki do włosów suchych i ziszczonych GlissKur. loreal, ale oprócz tego kupowałam z tej samej serii maski i po wieczornym umyciu łepetynki nakładałam taką maskę i zostawiałam na całą noc, a rano spłukiwałam i miałam miękkie włosy, bardzo mi też pomogła seria kosmetyków z jedwabiem Biosilk Silk Therapy. Nie powinno się też rozczesywać mokrych włosów, ale poczekać aż wyschną i wtedy najlepiej w przypadku włosów zniszczonych robić to grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach, zaczynając rozczesywanie od końcówek włosów i stopniowo kierować się ku górze.
Ja w celu nawilżenia suchych włosów proponuje jedwab nanosisz dwie bądz więcej kropelek(w zależności od długości włosów) na mokre włosy(wcierasz w końcówki)efekt natychmiastowy włosy miękkie w dotyku bardziej wygładzone i lśniące a cena też dostępna(w rossmanie ok 15zł),naprawde polecam, też rozjaśniam włosy i nie wyobrażam sobie rozczesywania bez jedwabiu pozdrawiam:)