Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹UrologUrologia – dziedzina medycyny zajmująca się układem moczowo-płciowym w szczególności rozpoznawaniem i leczeniem wad rozwojowych, chorób gruczołu krokowego i prącia, Leczeniem stanów zapalnych dróg moczowych, a także chirurgicznym usuwaniu żylaków powrózka nasiennego, wodniaków oraz zaburzeń oddawania moczu.
Regulamin działu
Jeżeli jesteś pacjentem poradni urologicznej, z pewnością zainteresują Cię tematy podejmowane w tym dziale forum. Poznaj metody leczenia stanów zapalnych dróg moczowych oraz wszelkich zaburzeń pojawiających się przy oddawaniu moczu. W tym miejscu możesz przyłączyć się do dyskusji na temat wszystkich chorób układu moczowo-płciowego. Jeżeli masz jakieś pytania, szukasz sposobu leczenia, który rozwiązałby Twój problem zdrowotny, skorzystaj ze wskazówek osób doświadczonych w tym temacie. Dowiedz się jak diagnozowane są poszczególne dolegliwości, jak przebiega ich leczenie i czy możliwe jest całkowity powrót do zdrowia. Zastanawiasz się kiedy konieczna jest chirurgiczna interwencja? Jak wady rozwojowe mogą wpłynąć na układ moczowy? Poznaj zagadnienia związane z tym tematem. Za sprawą aktywnego uczestnictwa w dyskusjach toczących się w dziale „Urolog” poznasz rozwiązania trapiących Cię wątpliwości a także dowiesz się, jak przygotować się do badania w poradni urologicznej. Wykorzystaj szansę jaką stwarza Ci możliwość konsultacji i rozmowy z innymi osobami, które odwiedzają to miejsce regularnie.
Od urodzenia mam stulejkę i jak zwykle bywa w młodości żadne z rodziców nie zajęło się ta sprawą a ja sam nie byłem tego świadom przez długi czas, dziś mam już 17 lat i chcę przejść zabieg związany z tym ale mam kilka wątpliwości. Po pierwsze mój żołądź jest strasznie czuły na dotyk jak się częściowo zdejmie skórę i dotknie odczuwam przeszywający ból i nie wiem czy po tej operacji to minie czy nie. No i chciałbym się dowiedzieć co dokładnie robią na operacji korekty stulejki i czy mogą być po tym jakieś komplikacje ?
1. Na temat stulejki masz tu dziesiątki postów lub wejdź na www.stulejka.com i tam dowiesz sie wszystkiego. 2. Nadwrażlwiość żołędzia w Twoim wieku jest jak najbardziej normalna, z wiekiem to minie, tym akurat się nie przejmuj.
Oj Chłopie to nie tak łatwo. Rodzinny skieruje Cię do specjalisty(chirurg lub urolog) ten po postawieniu diagnozy, skieruje Cię do przychodni przyszpitalnej i dopiero tam sprawdzą czy diagnoza prawidłowa i wyznaczą termin do zabiegu.