Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GastrologGastrologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu pokarmowego, w szczególności żołądka, wątroby i trzustki, a także przełyku i dróg żółciowych takimi jak wrzody żołądka, choroba refluksowa przełyku, zespół jelita drażliwego, kamica pęcherzyka żółciowego, zapaleń wątroby i trzustki oraz nowotworów w obrębie jamy brzusznej.
Regulamin działu
W dziale „Gastrolog” znajdziesz porady i informacje na temat czynności układu pokarmowego oraz chorób związanych z zaburzeniem jego funkcjonowania. To tu dotrzesz do opinii innych osób na temat sposobu diagnozy oraz późniejszego leczenia dolegliwości pojawiających się w obrębie: przełyku, żołądka, jelit, odbytu, dróg żółciowych czy też wątroby i trzustki. Jeżeli szukasz porad na temat takich schorzeń jak: zespół jelita drażliwego, choroby refluksowej przełyku czy też zapalenia trzustki oraz wątroby, wejdź do tego działu. Ciekawych informacji na temat wrzodów żołądka – choroby na którą cierpi coraz większy odsetek naszego społeczeństwa – dostarczy Ci aktywny udział w dyskusjach podejmowanych przez użytkowników tego forum medycznego. Warto już dziś skorzystać z okazji i przedstawić swoje doświadczenie w obszarze nowotworów w obrębie jamy brzusznej. Dowiedz się czegoś więcej na temat schorzenia gastrologicznego, na które cierpisz Ty lub Twoi bliscy. Spróbuj sobie pomóc.
Witam was dzisiaj rano wstałem i zacząłem odczuwać lekki ból brzucha do wieczora ten ból przerodził mi się w okropny ból czuję jakbym miał kamień na żołądku, ból jest tak okropny że nie mogę funkcjonować stoję teraz w Holandii dokładnie Rotterdam i mam 5 dni do zjazdu do domu jestem z zawodu kierowcą samochodu ciężarowego dzisiaj ledwo co wykonałem swoje punkty docelowe co jakiś czas musiałem się zatrzymać żeby wyjść i pochodzić wtedy ból mi ustawał nie mam pojęcia co to jest odżywiam się normalnie nie wiem co to może być nigdy nie miałem problemu z żołądkiem ból jest okropny
A w którym miejscu dokładnie boli (w którym miejscu żołądka)? I czy wystąpiły jakieś inne dolegliwości np. nudności czy wymioty tudzież biegunka? Czy jadł Pan coś tłustego w dniu poprzedzającym bóle? Jaki to jest ból? (Kłujący czy np. pulsujący)
ja też mam bóle brzucha-ale to juz od dobrego roku!.;(.zrobilam sobie badanie krwi na helicobacter i wyszło mi ze go mam.(3,31-gdzie wynik dodatni jest juz od 1,00).co musze teraz zrobic-gdzie sie udac-podobno na ta bakterie to antybiotyk sie podaje-ale moga byc skutki wrzodowe na żołądku i dwunastnicy-moze gastroskopie u gastrologa??.prosze o wskazówki-porady.Wiem że inni maja jesze wyzsze wyniki ale mnie juz przy tym 3,31 dołapał ból brzucha-nudnosci,ściskanie,ciągle musze cos jesc-bo mnie "ssie"
Skoro zostało wykryte co jest to myślę, że należy się udać lekarza kierującego i z nim porozmawiać pokazać wyniki i przedstawić swoje obawy. Nie można się przejmować, tym co może być. Mogą być wrzody, ale nie muszą.