witam. Zaczne od tego ze spoznia mi sie miesiaczka juz 12 dni, mialam zawsze regularna co 29 dni, 3 miesiace temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne, robilam juz nawet test ciazowy ale wynik wyszedl negatywny. Nie martwila bym sie gdyby nie fakt, ze strasznie boli mnie brzuch, ogolnie jest mi nie dobrze i przybieram na wadze mimo tego ze jem malo. Mam juz 4,5 letnia coreczke wiec wydaje mi sie ze zawczesnie na objawy ciazy, no i przy pierwszej ciazy nie mialam zadnych dolegliwosci. NIe wiem czy poworzyc test czy poczekac na wizyte u lekarza, ktora mam dopiero za tydzien.Czy mozliwe zeby test wykonany po terminie spodziewanej miesiaczki sie mylil? Dodam ze jest duze prawdopodobienstwo zaplodnienia.
Test po dniu spodziewanej miesiączki nie powinien się mylić. Jednak Ty jesteś po odstawieniu tabletek i pewnie nie wiesz jeszcze jak od nowa bedzie wygladał cykl...Moze się jeszcze nie unormował i w zwiazku z tym nie wiadomo kiedy powinien przyjśc okres... Mozesz zrobić betę badz poczekac do wizyty u gina.
Witam.. mam straszny metlik w głowie ... a wiec miesiaczke mam prawie regularna ( nieraz mi sie spozniala o maxs 2 dni) planowaną miesiaczke powinnam dostac 28.12.2009 dzis mamy 07.01.2010r i dalej nie ma miesiaczki ... robiłam testy kilka razy i cały czas wychodzi mi negatywny ... wiec udałam sie do ginekologa na usg i powiedział mi że 1.jest za wczesnie zeby stwierdzic ciaze 2. macice mam powiekszona jak do przyjecia ciąży 3. jest widoczny maly czarny punkcik co moze byc ciaza ale jest za male zeby to potwierdzic. 4. reszta wszystko jest ok i nie widac sladu krwi i kazał mi przyjsc za dwa tygodnie wtedy powinno byc juz cos widac i że mam byc dobrej mysli... Jednak nurtuje mnie fakt taki że dalej testy wychodza mi negatywnie.... Typowe objawy ktore czytam na poczatku ciązy to niekt.ore mam : obolałe piersi, bole brzucha (jak na okres), wzdecia, jedzenie mi sie włączyło .... i naprawde juz zgupiałam a jeszcze troche musze poczekac do nastepnego usg .. może nktoras z was mialla cos podobnego ....
Bernadetka86: Witam.Bernadko mam identyczny problem co i ty, rownierz mialam dostac okres 28.12.09 r i nadal nie dostałam, robiłam testy ciazowe i wychodzily mi negatywnie, tyle tylko ,ze nie bylam jeszcze u ginekologa gdyz lobotomia wykrywa ciaze ok 6 tyg i postanowilam ,ze poczekam do nastepnej daty dostania miesiaczki. Równierz bola mnie piersi,mam silne "miesiaczkowe" bole brzucha i jajników jak i nudnosci,juz sama nie wiem co mam o tym wszystki myslec. Słyszałam ,że opoznienie okresu moze byc spowodowane torbielem????
Mozesz isc do gina może podczas zwykłego badania wyczuje czy macica jest rozpulchniona, czy nie zmienia się kolor sromu w jakim stanie są piersi....Ponadto może powie jaka jest przyczyna długiego cyklu. Zrób też betę.
Drogie dziewczyny proszę pomóżcie mi bo sama nie wiem co jest grane.Okres mi się spóźnia już 8 dzień.A test ciążowy robiłam sobie 5-go dnia po terminie spodziewanej miesiączki(bobo-test) dodam,że można go robić o każdej porze dnia więc go zrobiłam w samo południe więc myślę,że to nie ma najmniejszego znaczenia a wynik wyszedł negatywny.Zawsze miesiączki miałam regularnie,aż tu nagle teraz nie dostałam.Dodam tylko,że w listopadzie miałam usuniętego polipa a wcześnie miałam torbiela a teraz mam chyba jeszcze zapalenie pęcherza bo często chodzę robić siusiu i mnie szczypie cewka moczowa nie wiem czy to ma z tym jakiś związek.Często pobolewa mnie brzuch tak jak na okres.PROSZĘ WAS O RADĘ!!!!!!!!.Z GÓRY WAM DZIĘKUJĘ.
Pisałyśmy już tu milion razy, że to, że okres zawsze był regularny nie oznacza, że taki już zostanie :) Dodatkowo na wydłużenie cyklu mają wpływ rózne czynniki. Np. stres, choroba itp.... Niedawno pisała dziewczyna, która miała zapalenie pecherza i właściwie wyszło na to, ze to właśnie ono przesunęło miesiączkę. Może jesteś przeziębiona i stąd pobolewanie brzucha? Test robiony po dniu spodziewanej miesiączki niby można robić o dowolnej porze dnia. Jednak naprawdę warto robić go rano. Choćby po to aby potem nie gdybac nad jego skutecznością. Mozesz powiedziec coś więcej? Tzn. kiedy odbyłaś "niebezpieczny" stosunek?