Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹Lekarz RodzinnyMedycyna rodzinna – dziedzina medycyny, zajmująca się profilaktyką, diagnostyką, rozpoznawaniem oraz leczeniem chorób, które w pierwszej kolejności nie wymagają wizyty u lekarza specjalisty. Jej zadaniem jest min. promowanie zdrowego trybu życia oraz zapewnienie podstawowej opieki medycznej, zarówno lekarskiej jak i pielęgniarskiej.
Regulamin działu
W dziale „Lekarz rodzinny” znajdziesz mnóstwo porad, które mogą Cię zainteresować. Jeżeli poszukujesz wiadomości na temat tego podstawowego ogniwa w systemie opieki zdrowotnej, to trafiłeś we właściwe miejsce. Dowiedz się jakie kompetencje posiada lekarz pierwszego kontaktu oraz kiedy udać się właśnie do niego. Dołącz do dyskusji na temat osobistych doświadczeń w kontakcie z przedstawicielami służby zdrowia: lekarzy, pielęgniarek czy położnych środowiskowych pracujących w twoim rejonie. Czy uważasz, że Twoja rodzina jest pod dobrą opieką? Co w istniejącym systemie jest godne pochwały, a co należałoby Twoim zdaniem zmienić? Zastanawiasz się, czy udać się do przychodni rodzinnej, a może od razu do lekarza specjalisty? Sprawdź, co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Wykorzystaj okazję i przyłącz się do dyskusji na te i inne tematy związane z ogólnie pojętą profilaktyką, zdrowym trybem życia i kondycją fizyczną. To tu toczą się ciekawe rozmowy – przekonaj się o tym osobiście.
Od pewnego czasu mam skurcze w łydkach, boli mnie głowa, nie moge sie na niczym skoncentrowac i ciagle dretwieją mi rece lub nogi, nawet gdy siedze prosto i nadmiernie wypadaja mi wlosy oraz dziwne mam uczucie w stopach. Nie wiem w ogole co sie ze mna dzieje. Nie jem prawie zadnego miesa. Czy moze ma to cos wspolnego?? Mam 17 lat i nie wiem czy powiedziec o tym mamie. Moze powinnam isc na jakies badania??
Ostatnio edytowano 2007-12-15, 15:51 przez Marion, łącznie edytowano 1 raz
zrób podstawowe badania krwi morfologia OB zażywaj magnez sprawdź czy Twoja dieta dostarcza wszystkich potrzebnych składników, bo wydaje mi się, że nie bardzo ale najpierw to jak pisałem, magnez i morfologia