Niewiem gdzie to dac,wiec napisze tutaj.Mam strasznie delikatną skóre.Jak dostane piłką to zaraz skóra robi mi sie czerwona.Nawet jak dostane bardzo leciutko to zaraz mam..Czy to samo przejdzie?
Słyszałam o takiej chorobie, ze gdy sie kogos lekko uderzy to zostają siniaki.. nie wiem czy to to samo.. raczej nie idzie tego wyleczyć ale trzebaby było poczytać wiecej.. to chyba z kruchymi naczyniami krwionosnymi jest związane.
rycerz1234 napisał(a):Z siniakami nie mam problemu,ale tylka ta czerwona skóra..
Może to być nadwrażliwość. Znam takie osoby, które w wieku dziecięcym miały ten problem, a potem z tego wyrosły. Jak będzie u Ciebie trudno ocenić. By zmniejszyć dolegliwość spróbuj zażywać wapno 2x dziennie. Oczywiście nie cały czas, ale przez miesiąc albo dwa.
P.S. Nie należy mylić alergii z nadwrażliwością gdyż to nie jest to samo. To czy faktycznie masz tę dolegliwość powinien ocenić lekarz. Przy nadwrażliwej skórze nie zaszkodzi zmiana kosmetyków. Warto stosować te przeznaczone do skóry wrażliwej.
Widzialem na forach,ze jak ludzie np ćwiczą to im pękają,a mi nie.Zaczne przyjmować ten rutinoscorbin,a moze pogadam z rodzicami i do lekarza pójdę i on mi powie.
Zanim pójdę do lekarza.Zapytam się tutaj,bo jak pije np cole to mi oczy łzawią.Jakbym był strasznie delikatny.Dodam,ze mam alergię.Czesto mnie skóra swędzi.Od wrzesnia będę chodził na szczepionki.Czy to może być przez alergię?Ta skóra?Te łzy jak pije cole itd,bo to strasznie utrudnia życie.I czy przez te pękające naczynia mogą mi łzawić te oczy?Jak nie to raczej nie mam tych kruchych naczyn.
A jaki masz kolor włosów, oczu, na jaki kolor i jak się opalasz? To może być po prostu taka uroda. Moje dzieci po tatusiu też tak mają jak się uderzą strasznie to wygląda ale tak samo szybko znika, nie mogą być długo na słońcu itp Jedyne co można zrobić to bardziej dbać o skórę ale raczej nic więcej.