Witam mam 16 lat i mam taki problem ponieważ nie jestem do końca pewien co mi jest .......miałem głupie myśli sam sie ich wstydze o osobie mi bliskiej że coś sie jej stanie .... ...czasami jak ide ulicą i nie nadepne jakiegoś miejsca to musze sie zawrucić i nadepnąć tak samo mam jak brame zamykam czy jak odkładam buty to musze powtarzać te czynności kilka razy bo czuje że jeśli tego nie zrobie to coś sie stanie wiem że to głupie ale ..czuje się też jakoś tak obco w domu....czasami zmeczony jestem nic mi sie nie chce tylko np grac na komputerze...z siedzeniem w domu to zalezy bo jak jest cieplo i ladna pogoda to wychodze jak nie to wychodze tak co 2 dzień...czasami tak sie zastanawiam co ja tu rboie jak bym był nie z tąd ......łapie czasami też zawieszki że sie zawieszam na pare sekund... co do higieny to przyznam szczerze że od dzieciństwa o nią nie dbam ale teraz zaczołem to zauważać bo okres dorastania więc zaczołem troche bardziej o siebie dbać ... co do nauki to mam kiepskie oceny ale o ile pamiętam to do nauki sie nigdy nie przykładałem już w zerówce miałem problemy a gimnazjum poprawki.... czasami jak sobie poleże pomyśle troche o czymś przyjemnym to pod koniec tych myśli jak bym sam do siebie mówił ... Czy wiecie może czy do nerwicy czy do schizofreni pasują moje objawy???