Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
Witam . Już od paru miesiecy a dokładnie od kwietnia mam ból lewego kolana. Ból jest samoczynny nie doznałam zadnego urazu ani nie przeciązyłam go. Byłam u chirurga lecz własniwie od niego sie nic niedowiedziałam tylko wsadził mi nowge w szyne. Gdy przyjechałam na sciagniecie szyny lekarz ani nie obejrzał mojego kolana ani nic. Po sciagnieciu tej szyny kolano przez pare dni mnie bolało lecz puxniej przestało mialam spokój z jakies 3 tygodnie, i ból znowu pszyszedł. Pojechałam tym razem już do prywtnego chirurga lecz on takze nic wykrył. Powiedział ze mam sobie przez wakacje zrobic odpoczynek i kolano mazać mascią i po wakacjach jechac do ortopedy na ktorego dał mi namiary. We wrzesniu mam zamiar jechac do tego ortopedy bo kolano dalej mnie boli . Lecz chciałam sie dowiedziec co to moze byc i moze ktos miał co podobnego??Bo kazdy lekarz ma inna opinie. Dodam jeszcze ze mam 14 lat .
Załączniki
tam gdzie jest czerwona linia tam mniej wiencej wystepuje bol.
Czy przed lub w czasie wystąpienia tych objawów bólowych była jakaś infekcja (czegokolwiek, gardła, innych narządów, czy nawet grypopodobna?) Czy jest jakikolwiek obrzęk w okolicy kolana, ograniczenie ruchu w stawie, uczucia niestabilności kolana? Czy ostatnio znacznie urosłaś?
To jest ta kostka pod rzepka ? jak tak to moze to byc martwica kolana. Gram w pilke 10 lat i sam to przechodzilem,jest to od duzego wysilku, vrobi sie taka gulka pod kolanem i boli i boli lekarz sportowy kazal mi zzaprzestac grac w pilke 1 miesiac i smarowac mascia traumel bodajze bol przeszedl ale nie razdo dzis czasem bo bardzo duzym wysilku czuje jak mnie torche boli ;)