Witam!
W trosce o własne zdrowie zacząłem sprawdzać co mi dolega. Na Wiki znalazłem opis mojego schorzenia, tam też zamieściłem w polu dyskusji prośbę o pomoc tej treści:
Zapewne lekarz lub student medycyny edytował to hasło a być może również nadzoruje je w Wikipedii a zatem mam wielką prośbę o pomoc / zapytanie, jak leczyć to g. "domowymi sposobami"?:
Niedawno dostałem tego bolesnego pieroństwa. Rumień wyskoczył mi ma zewnętrznej stronie lewego uda na wysokości krocza. Wystąpienie tych objawów poprzedziła mi inna infekcja. Dość dziwna zresztą. Pojawił mi się zastrzał u środkowego palca prawej nogi. Czasem mi się zdarzał przy obcinaniu paznokci i wycinaniu skórek więc i tym razem go zignorowałem. W szybkim czasie pojawił mi się też zastrzał w małym palcu prawej stopy. Ale najbardziej co mnie zaskoczyło, to to, że środkowy palec prawej dłoni nagle zaczął mi puchnąć - a tam w ogóle nie obcinałem paznokci.
Opuchlizna zaczęła być tak dotkliwa, że nożyczkami wyciąłem sobie fragment skóry, by dać upust ropie. Tej nocy obudziłem się szczękając zębami i mając drgawki. Jakoś sobie poradziłem. Ostatecznie zagoiły mi się wszystkie 3 zastrzały. Ropa uszła a reszta się wchłonęła. Kilka dni później, obecnie, wyskoczył mi za to właśnie ten fucknięty rumień. Kurczę. Nie bardzo wiem co zrobić. Boli to jak jasna... jest czerwone, opuchnięte i gorące. Nie da się wycisnąć - jakby nie z ropy to było stworzone.
Niestety, pracuję na umowę zlecenia - nie mam książeczki zdrowia, tylko świstek umowy. Co gorsza, bieżąca umowa skończyła mi się z końcem czerwca a nową dadzą mi do podpisania dopiero ok. 10 lipca. K.wa. Poszedłbym nawet do lekarza, ale nie mam jak. Jak się tego pozbyć?! Proszę o pomoc.
F.kający ZUS i NFZ, okradany przez państwo, Podatnik.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Rumie%C5%84_guzowaty
Jeśli ktoś z Was umie i może mi pomóc, będę wdzięczny.
Pozdrawiam!
R.