Witam
Mój problem polega na pękaniu skóry, dosyć liczne pęknięcia po parę centymetrów. Zacznę od tego że zawsze byłem facetem przy kości, mam 180cm wzrostu i ważę 92kilogramy, nigdy nie miałem gwałtownych wahań wagi np z miesiąca na miesiąc o 5 czy 10kilo, odżywiam się też według mnie dobrze, a więc jem dużo mięsa, jaj, owoców i warzyw oraz nabiał, moja dieta jest raczej urozmaicona, nie jem rzeczy takich jak np margaryny tylko masło. W mojej rodzinie do rozstępów ma predyspozycje moja mama, ale wydaję mi się że u kobiet to normalne, ciąża i td. Planuję iść do dermatologa, wiem że już nie zlikwiduję tych blizn ale przynajmniej może zaradzę pojawieniu się następnych, lecz przed wizytą może się czegoś ciekawego dowiem od forumowiczów. Mam 22lata, zacząłem od pewnego czasu wcierać w siebie oliwkę po kąpieli, parę miesięcy temu kupiłem krem z firmy mustela, dość drogi ale moje rozstępy nic siebie z tego powodu nie zrobiły, nawet nie zbielały. Proszę o radę, być może mi brakuję w organizmie jakiegoś mikro lub makro elementu, już sam nie wiem, najchętniej bym zmienił tą moją skórę jak wąż heh Proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam.