Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
Od kilki miesiecy ropieje mi palec w okolicach paznokcia u nogi.Powodem jest nadmierne obcięcie paznokcia. (mam cukrzyce niewiem co robic byłam u kilku lekarzy i przepisywali mi jakies antybiotyki które nie działały . I tak ciągnie sie mi to już 10 miesiąc. Proszę o jakieś porady .
Proponuje moczyć stopę w mydlinach z szarego mydła.Rób to przynajmniej przez tydzień dwa razy dziennie tak ok.15-20 minut...następnie po osuszeniu stopy okład z rywanolu. Pozdrawiam:)
Moja Mama ma cukrzycę, jedną z częstych przypadłości są problemy ze stopami tzw. stopa cukrzycowa. Przez kilka lat ciągle walczyłyśmy z podobnymi problemami, od lekarza do kosmetyczki horror! Kilka miesięcy temu znajomy lekarz polecił nam jakąś firmę czy spółdzielnię medyczną. Od tego czasu do mamy przyjeżdżają do domu specjalnie wyszkolone pielęgniarki, które na miejscu wykonują zabiegi pielęgnacyjne i nadzorują pielęgnację. Odpukać, mamy spokój. Proponuję poszukać czegoś takiego w okolicy :-))