![]() |
![]() |

Barbara48 napisał(a):Mam pytania do osób ,które zażywały Ribumonyl. Czy braliście ten lek łącznie z antybiotykiem ,czy po kuracji antybiotykowej?Czy odczuwaliście jakieś skutki uboczne ? Czy postąpiła poprawa zdrowia? Mi został przepisany jako kuracja wzmacniająca przy leczeniu gronkowca. Pozdrawiam.

Zbigy napisał(a):Witam,
czy Ribomunyl może pomóc zwalczyć gronkowaca? Jakiś czas temu kupiłem ten lek (właśnie z myślą o leczeniu gronkowca), ale jak się okazało w składzie nie ma tej bakterii. Zmieniłem go więc na Luivac.
W tej chwili chyba znowu mam jakś infekcję (0,5 roku był spokój) - podejrzewam gronkowaca (objawy dokładnie takiej jak wcześniej) i chętnie bym rozpoczał kuracje tym lekiem (ma dobre opinie) tym bardziej że już mam 1 opakowanie. Pytanie tylko czy on zwalcza gronkowca, czy moze warto kupić od razu polyvaccinum?
Pozdr. Zbyszek

Zbigy napisał(a):Dzięki za szybką odpowiedź.
Co do tych szczepionek to nie ma aż takiego wyboru - brałem dosyć dawno temu broncho-vaxom, później luivac - ale jakoś nie przekonały mnie te szczepionki. Dopiero po polyvaccinum mite (do nosa) zrobiło sie lepiej. Dlatego teraz też myślę o powtórzeniu szczepionki do nosa lub tym razem w iniekcji.
Gdzieś wyczytałem że polyvaccinum ma być/jest wycofywane ze sprzedaży - czy to prawda? To byłby jakiś dramat.

Zbigy napisał(a):Na szczęście nie jest tak źle jak się wydawało. Załączam cytat z maila od producenta:
"...Informacja o zakończeniu produkcji Polyvaccinum przez IBSS BIOMED S.A. jest nieprawdziwa, szczepionka jest i nadal będzie produkowana. Nie powinny wystąpić żadne problemy z jej dostępnością..."