Witam.
Jestem już ponad cztery miesiące po rekonstrukcj ACL i trochę obawiam się o operowane kolano. Problem polega na tym, że przy dłuższym chodzeniu pojawia się dość silny ból kolana i uczucie jego spuchnięcia( coś jakby się w nim zbierało i blokowało ruch, sprawiając przy tym ból), czasem kolano ma także znacznie podwyższona temperaturę. Od samego początku okładam je żelem chłodzącym kilka razy dziennie. Rehabilitację zacząłem 5 dni poi zabiegu, ćwicząc po 1.5-2 godziny dzinnie w Centrum Rehabilitacji Ruchowej w Olsztyńskiej Szkole Wyższej przez cztery miesiące( aktualnie ćwiczę samemu). Wyprost jest pełny, ze zgięciem także nie ma problemu. Ból zmiejsza się np: podczas ćwiczeń mieśnia czworogłowegi i dwugłowego, chyba dlatego, że kolano intensywniej pracuje. Bardzo proszę o jakąś poradę. Czy mogę kupić sobie jakieś tabletki przeciwobrzękowe( kolega powiedział,że na podobny uraz dostał jakiś antybiotyk i po dwóch dniach od razu lepiej się poczuł, na które recepte wypisał by mi lekarz rodzinny, gdyż wizytę u swojego ortopedy mam dopiero 17 czerwca( strasznie długi okres oczekiwania na wizytę).