Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹LaryngologLaryngologia - dziedzina medycyny zajmująca się leczeniem chorób zatok, gardła, krtani oraz uszu (otolaryngologia) a także innymi schorzeniami związanymi z górnymi drogami oddechowymi szczególnie jamy ustnej i nosowej, narządów i gruczołów z nimi związanych (język, ślinianki) oraz układu chłonnego w obrębie szczęki i szyi (w szczególności migdałków gardłowych)
Regulamin działu
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej informacji na temat dolegliwości laryngologicznych? Trafiłeś we właściwe miejsce. Tutaj dotrzesz do wiadomości, które z pewnością cię zainteresują. Podejmowane dyskusje toczą się wokół chorób gardła, krtani, zatok a także uszu. Jeżeli nie znalazłeś odpowiedzi na trapiące Cię wątpliwości, otwórz nowy wątek i zadaj pytanie innym użytkownikom, którzy odwiedzają to forum medyczne. Dział „Laryngolog” skierowany jest do wszystkich pacjentów cierpiących na schorzenia związane z górnymi drogami oddechowymi - w szczególności jamy ustnej i nosowej, narządów oraz gruczołów z nimi powiązanych. Poznaj szczegóły dotyczące powszechnie stosowanych w laryngologii metod diagnostycznych oraz sposobu leczenia wykrytych i zdiagnozowanych chorób. Dokonując szerszego rozeznania w prezentowanej tematyce z pewnością pomożesz sobie czy też bliskiej, chorującej osobie. Warto już teraz rozważyć szanse płynące z aktywnego uczestnictwa w dyskusjach toczących się w tym dziale.
Od dwóch tygodni cierpie na bolesność gardła, biały nalot na migdałach, powiększone węzły chłonne jednak bez objawów podwyższonej temperatury ciała. Ledwo połykam. W tamtym tygodniu brałem pierwszy antybiotyk: Forcid, jednak nie nastąpiła żadna poprawa. Teraz kończe drugi, Zinnat - również nie ma żadnej poprawy. Co ja mam robić? POMOCY!!!
czesc! sluchaj ja mam podobny problem z migdalami!:( i tez naprawde nie wiem co juz robic, antybiotyki nie pomagaja.:( teraz po prostu smaruje migdaly plynem lugola. po jakims czasie stosowania trj metody faktycznie nalot sie zmniejsza, ale gdy przestaje go stosowac wszystko wraca. hmm...wiem, ze nie bardzo Ci pomoglam! bo w sumie sama nie wiem jak sobie z tym poradzic!:( WLASNIE MOZE NAM KTOS W KONCU POMOZE... :-/ ;-) ;-) POZDRAWIAM ;-)
moja angina trwa juz dwa tygodnie, nigdzie nie wychodze bo boje ze dowale sie jeszcze bardziej... zero najmniejszej poprawy, plucze gardlo plynem lugola i co? I nic! :(
moze nie plucz go tylko po prostu nalej na wacik plynu , polz go na palcu i wsadz do buzi przecierajac migdaly. malo przyjemne ale na pewno bedzie miec lepsze dzialanie niz tylko plukanie! ja tak robie ;-) ;-) ;-) sprobuj :* :* ;*
jejku oby;* wiem jaki to jest z tym problem , ja mam takie problemy z tymi migdalami ponad rok juz:( wymazy , nie wymazy.... cuda ....i nic:( raz jest lepiej a raz znowu gorzej:( jak bedziesz juz po to powiedz co znowu wymyslila dla Ciebie! pozdrawiam i powodzenia , moze w koncu cos wymysla!;* ;*