Witam, mam takie skomplikowane pytanie ..
Jestem 17letnia dziewczyną i mam nieruchomą noge. Trwa już to 7 lat. Problem jest ten po operacji aparatem ilizarowa . Stało się to z mojej własnej głupoty oraz tego , że byłam młoda i wielu rzeczy nie rozumiałam i byłam bardzo uparta ..
Miałam już wiele zabiegów na tę nogę. Najpierw były zabiegi aby wyprostować noge, ponieważ na początku jej zgięcie wynosiło prawie 90stopni.. potem po kolejnym zabiegu było mniejsze a teraz po ostatnim zabiegu który był ok3lata temu jest noga całkiem prosta .. Zabiegi były rózne jakieś botoksy (aby mięsnie zwiodczyć) , różne aparaty na tą noge ,Byłam również w sanatorium 2 razy, chodziłam do specjalnych poradni na ćwiczenia.. Jednak nic się nie udało zrobić aby noga się uginała, więc lekarz postanowił operacyjnie ja całkiem wyprostować gdyż to ułatwi mi chodzenie.. Nie wiem dokładnie na czym on polegał ale chodziło o to aby odwrócić jakąś kość czy jakoś tak .. W trakcie tego miałam różne inne zabiegi ponieważ mam swoje wrodzone wady .. Przy ostatniej operacji pan profesor zaproponowął mi proteze na to kolano, lecz mój lekarz prowadzący powiedział, że to bez sesu ze względu na mój młody wiek (ja bym się na to zgodziła byle było dobrze, ale nie wiem czy jest ses poniewaz proteza to juz coś poważnego). Teraz bym chciała pojeździć po róznych klinikach aby dowiedzieć się co moge w tej sprawie zrobić, po jakis specjalnistach którzy naprawde sie znają .. nawet prywatnie ale nie wiem gdzie moge sie udać ? Więc prosze o nazwe takich klinik, oraz o wasza teorie na mój temat .. Dziękuje. :)