Mam pewien problem z kostką. Uprawiam sport o nazwie footbag freestyle potocznie zwany "zośką" który wymaga wyginania stopy w ten sposób:

Niestety gdy chwilę dłużej potrzymam nogę w takiej pozycji zaczyna bardzo boleć mnie ta część kostki:
Dzieje się tak już od dłuższego czasu i tylko(w sumie aż) w jednej nodze. Na początku myślałem, że jest to spowodowane przemęczeniem i dużą ilością treningów ale przez ostatni miesiąc praktycznie nie gram, a noga boli nadal. Noga w tym miejscu nie jest ani spuchnięta ani zwykłe dotykanie nie sprawia mi bólu. Tylko ten jeden konkretny ruch zaprezentowany na pierwszym zdjęciu robiony w powietrzu za pomocą własnych mięśni sprawia ból bo gdy noga leży w takiej pozycji jak na zdjęciu oparta o ziemię ból się w ogóle nie pojawia.

Co może dziać się z tą kostką? Czy wystarczy smarowanie jakimiś maściami czy to może być coś poważniejszego? Nie byłem z tym jeszcze u żadnego lekarza bo z reguły jak idę z jakąś kontuzją to słyszę "zrób sobie przerwę" no ale w tym wypadku przerwa trwa dość długo i w cale nie jest lepiej. Z góry dziękuję za pomoc.